Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
's-Gravenzande, maandag 7 februari '11

Vakantiepark Vlugtenburg biedt als eerste in Zuid-Holland COPD-vriendelijke bungalows aan.

Vakantiepark Vlugtenburg aan zee biedt vanaf 11 februari drietal vakantiebungalows aan op het park die uitermate geschikt zijn voor mensen met COPD, Astma en andere long- en luchtwegaandoeningen.

Vlugtenburg heeft door middel van een uitgevoerd afstudeeronderzoek naar de vakantiewensen van mensen met COPD diverse resultaten verkregen. Nancy ter Beek heeft in 2010 haar afstudeerstage bij Vlugtenburg voltooid. Uit haar onderzoek blijkt dat er weinig vakantieaccommodaties in Nederland aanwezig zijn die geschikt zijn voor mensen met chronische long- en luchtwegaandoeningen. Echter blijkt dat veel van deze mensen een grote behoefte hebben aan vakantieaccommodaties die zijn aangepast aan hun wensen en behoeften.

Vakantiepark Vlugtenburg vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk aspect. Directeur W. van Luijk; "Ik wil graag iedereen de mogelijkheid geven ongestoord van een vakantie te kunnen genieten. Wij bieden voor zorggroepen al zorg op maat tijdens een verblijf op Vlugtenburg. De schone lucht van zee is een groot pluspunt voor een COPD-patiënt en daarom bieden wij bungalows aan waarin alle mogelijke faciliteiten op basis van de onderzoeksresultaten zijn aangepast."

Op deze manier kunnen mensen met chronische long- en/of luchtwegaandoeningen zonder problemen in een vakantieaccommodatie verblijven. Om zeker te zijn van de aanpassingen, heeft Vlugtenburg regelmatig terugkoppeling gekregen van het Astmafonds. Aldus de heer W. van Luijk; "Ik vind het belangrijk dat er een goede kwaliteit geleverd wordt in de aangepaste bungalows zodat dit nieuwe concept zowel voor ons als voor mensen met chronische longaandoeningen een succes wordt."

Vakantiepark Vlugtenburg is direct aan het strand gelegen in 's-Gravenzande in de provincie Zuid-Holland. Het vakantiepark beschikt over diverse kajuitbungalows en luxe duinchalets. Vlugtenburg combineert hotelservices met de privacy van een vakantiepark en biedt daarbij verschillende extra services om mensen een onbezorgde vakantie te kunnen bieden.