Ingezonden persbericht


Een unieke samenwerking: Kunsthal en BOOR

Maandag 7 februari 2011

Vandaag ondertekenen Emily Ansenk, directeur van de Kunsthal en Wim Blok, voorzitter van het College van Bestuur van BOOR, een samenwerkingsverband waarmee een belangrijke stap wordt gezet richting een betere afstemming tussen het onderwijs en het culturele aanbod van Rotterdam.

De Kunsthal Rotterdam en het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) hebben een gezamenlijke doelstelling geformuleerd: leerlingen op jonge leeftijd in contact brengen met kunst en cultuur. De Kunsthal staat bekend om haar toegankelijke programma en is favoriet onder jongeren. Het tentoonstellingsprogramma, waarbij een zeer breed publiek wordt geprikkeld met wat de wereld aan cultuur te bieden heeft, is een geschikte basis voor Rotterdamse leerlingen om bekend te raken met kunst. BOOR is als groot schoolbestuur in nauw contact met 86 openbare scholen in Rotterdam en bereikt daarmee een enorm aantal leerlingen. Deze krachten worden nu gebundeld in een unieke samenwerking.

Circa 30.000 leerlingen en hun docenten krijgen via BOOR de kans om de komende twee jaar de Kunsthal te bezoeken met speciaal voor BOOR-leerlingen ontwikkelde educatieve activiteiten. In nauwe samenwerking met docenten van BOOR zal er worden gekeken naar de behoeften en interesses van de leerlingen om speciale voorbereidings- en verwerkingslessen te ontwikkelen. Stichting BOOR stelt in 2011 en in 2012 een substantieel bedrag beschikbaar voor de ontwikkeling van dit educatieve materiaal. Met de directe samenwerking tussen de Kunsthal en de docenten van BOOR is een vruchtbare basis voor de aanraking van leerlingen met kunst en cultuur verzekerd.

In 2011 worden voor de tentoonstellingen 'I promise to love you' , 'Sir Stanley Spencer' en 'Mummies!' speciale programma's voor leerlingen samengesteld. Als extra onderdeel wordt tevens een architectuurpakket over het gebouw van Rem Koolhaas ontwikkeld.

Emily Ansenk 'De Kunsthal is ontzettend blij met deze samenwerking en de manier waarop de Rotterdamse leerlingen op een natuurlijk wijze in contact komen met kunst en cultuur dat speciaal op hen is afgestemd'.

Wim Blok ´Het is van groot belang dat we leerlingen en personeel intensief betrekken bij de kunst-tentoonstellingen in de stad. De Kunsthal is hiervoor, met haar gevarieerde en prikkelende laagdrempelige programma, de ideale partner.




Ingezonden persbericht