Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Nieuwe doorgang Buitenring onder spoorlijn ZLSM

De Provincie en de Stichting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) hebben een overeenkomst gesloten over de aanleg, het onderhoud en de eigendom van een onderdoorgang voor de Buitenring Parkstad Limburg.

De Buitenring kruist straks in Kerkrade de spoorlijn van de ZLSM op de plek Hamweg/Vauputsweg. Op deze plek zal een nieuwe onderdoorgang voor de Buitenring gerealiseerd moeten worden. De Provincie maakt deze onderdoorgang voor het wegverkeer in goed overleg met de ZLSM, die zowel eigenaar als beheerder is van de spoorlijn ter plekke (het Miljoenenlijntje).

De dienstregeling van de ZLSM zal zo min mogelijk hinder ondervinden tijdens de aanleg, zo is de intentie van beide partijen. De start van de aanleg van de Buitenring is gepland vanaf oktober 2011. Vervolgens zal de weg in 2015 worden opengesteld voor het verkeer.

De Buitenring wordt aangelegd om de leefbaarheid in de kernen te vergroten en het verkeer zo veel mogelijk om woon- en leefgebieden heen te leiden. Daarnaast wordt met de aan te leggen weg de doorstroom van het verkeer verbeterd en daarmee ook de verkeersveiligheid. Ook draagt de Buitenring bij aan het vergroten van de ontwikkelingskansen voor toerisme en economie.

7-2-2011 20:48