HISWA


NHL start Maritiem Centre of Expertise

7-2-2011

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) brengt de HBO-opleiding Maritieme Techniek onder in een nieuw Maritiem Centre of Expertise. De NHL zet hiermee een belangrijke volgende stap voor deze opleiding.

"De school waarborgt hiermee de verankering van de nieuwe opleiding HBO Maritieme Techniek. Deze opleiding is een blijvertje, die in korte tijd bestaansrecht heeft verworven. Dit is belangrijk, omdat veel bedrijven in de watersportindustrie technisch HBO-opgeleid personeel vragen. De NHL kent binnen de opleiding HBO Maritieme Techniek een uitstroomdifferentiatie jachtbouw. HISWA Vereniging heeft zich hiervoor sterk gemaakt. Het is fijn, dat dit succes heeft voor de NHL, maar vooral ook voor de bedrijven in de branche. Die kunnen straks beschikken over de juiste mensen met de juiste opleiding."

De NHL is sterk vertegenwoordigd in het maritiem HBO-onderwijs. Het is op dit moment de enige school in de wereld, die opleidingen voor de nautische beroepen en maritieme beroepen organiseert en combineert.

Meer informatie website NHL.
Zie het origineel