Nederlandse Tafeltennisbond


Thomas Kuijer (NSM-E) en Jamie de Weert (NSM-G) overtuigen in Veenendaal
7-2-2011

Zondag 6 februari vonden de finales van de senioren meerkampen voor de E en de G licenties plaats bij SKF te Veenendaal.

De spelers met een G licentie speelden een 9-kamp. Hierin hadden Jamie de Weert (JCV) en Gilbert Dix (Otio) de beste start. In ronde 7 zou de beslissing vallen tussen de tot dan toe nog ongeslagen De Weert en Dix, die zich alleen had laten verrassen door de hekkensluiter. De wedstrijd draaide uit op een vijfde game die door de Weert werd gewonnen. Achter deze twee spelers zat het niveau dicht bij elkaar. Uiteindelijk was het Karel Jorritsma (HTC) die als derde het podium beklom.

Bij de E licenties werd gespeeld in twee 6-kampen, waarbij de nummers 1 en 2 van beide poules zich plaatsten voor de halve finale. De overige deelnemers speelden na de poules een plaatsingswedstrijd. In poule 1 waren de verschillen uiterst klein. In de laatste ronde hadden nog vier spelers kans om zich te plaatsen voor de kruisfinales. Uiteindelijke werd Arjen vd Bosch (Avanti) voor Roel Nouwen (Megacles) poulewinnaar. Voor Jeremy Middelkoop (Never Despair) waren de druiven zuur. Niet alleen moest hij het op onderling resultaat afleggen tegen Nouwen, maar een ronde eerder liet hij tegen Paul Kamstra (Tafeltennis Zwolle en tot dat moment nog zonder zege) een matchpoint onbenut door een smash te missen. Ook Jeroen Verhage (Amsterdam '78) kende een ongelukkig toernooi. Na een goede start met twee zeges deden twee nederlagen in vijf games hem de das om.

In de andere poule waren de verschillen groter: geen enkele wedstrijd ging over de volle vijf games. Met slechts drie games tegen werd Thomas Kuijer (Argus) poulewinnaar. Op papier bleef de strijd voor de tweede plaats tot het eind spannend: in de onderlinge confrontatie rekende Yoran Tonnema (Tafeltennis Zwolle) echter duidelijk af met Koert van Rijn (Tafeltennis Nijmegen).

In de halve finale wist Nouwen lange tijd gelijke tred te houden met Kuijer, maar moest toch in de vijfde game capituleren. In de andere halve finale verraste Tonnema in drie games vd Bosch. De finale was hoogstaand waarbij Tonnema het initiatief nam. Gaandeweg kwam Kuijer echter beter in de wedstrijd en wist Tonnema naar achteren te dwingen en een voorsprong te pakken. Ondanks een opleving in de derde game van Tonnema, hield Kuijer de overhand en bleef daarmee ongeslagen.

Alle finalisten verdienen met hun deelname een plek in de eerste ronde van de meerkampen in een hogere licentieklasse. Voor Kuijer en de Weert is er een extra beloning in de vorm van een hogere licentie.

VOLLEDIGE UITSLAG NSM-E
VOLLEDIGE UITSLAG NSM-G

NTTB/RS

Zie het origineel