Gemeente Rotterdam

burgemeester aboutaleb bezoekt indonesië en india

03 februari 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Van 8 tot en met 13 februari brengt burgemeester Ahmed Aboutaleb een werkbezoek aan Mumbai, India. Daarvoor is hij in Jakarta.

De burgemeester leidt een delegatie met vertegenwoordigers van de Erasmus Universiteit, Kamer van Koophandel, Havenbedrijf Rotterdam NV en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Doel van de reis is het verstevigen van de economische en culturele banden met India, een belangrijke groeimarkt voor Rotterdam. Voorafgaand aan India, van 4 tot 8 februari, reist de burgemeester met een delegatie naar Jakarta in Indonesië, waar hij met bestuurders en deskundigen spreekt over samenwerking op het gebied van watermanagement.

Rotterdam heeft een stedenband met Jakarta sinds 1986. Het zijn beiden deltasteden, die in toenemende mate te maken hebben met de gevolgen van de klimaatverandering. Rotterdam anticipeert hierop met Rotterdam Climate Proof. Met dit programma is Rotterdam in 2025 honderd procent klimaatbestendig. Rotterdam wil als waterkennisstad een inspirerend voorbeeld zijn voor andere deltasteden en kennis en ervaring delen.

In India organiseert het Rotterdam Investment Agency en Havenbedrijf Rotterdam NV een groot seminar om Indiase bedrijven te interesseren voor Rotterdam. Onder leiding van de Kamer van Koophandel vindt een matchmaking met Indiase bedrijven plaats. Enkele Indiase bedrijven die al gevestigd zijn in Rotterdam of interesse hebben in Rotterdam als vestigingsplaats zullen bezocht worden.

De Eramus Universiteit Rotterdam (EUR) gaat nieuwe samenwerkingsvormen met Indiase instituten opzetten. Samen met het NAi is de EUR betrokken bij de organisatie van een seminar op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Het NAi gaat een mini dependance in India openen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt ook zijn ambtsgenoot van Mumbai en een lokaal project van de stichting Planet Hope, die opkomt voor de rechten van kansarme kinderen. De burgemeester zit in het comité van aanbeveling.

Aanvullende informatie


* Rotterdam Climate Initiative

* Rotterdam Investment Agency