Hogeschool Windesheim

Persbericht, 28 januari 2011

De bijbel bevat geen eenduidig godsbeeld, al was het maar omdat God niet te vangen is in woordenâ, zo stelt bijbelwetenschapper Hans Snoek. Dinsdagavond 8 februari geeft hij in het LOC in Hardenberg zijn visie op het vraagstuk âwie is God in onze cultuur?â Naast Snoek spreekt ook voormalig kerkenraadvoorzitter Henk Brink over het godsbeeld in Nederland. Na de lezingen volgt een publieksdebat. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via vuconnected.nl.

Godsbeeld in Nederland
Er is volgens Snoek grote openheid van godsbeelden. Dat komt naar voren in de verschillende accenten die Christenen over de hele wereld leggen. Blijkbaar heeft de samenleving waarin wij wonen invloed op ons godsbeeld. Snoek gebruikt in zijn verhaal de godsbeelden van protestanten in Zuid-Amerika als âopstapjeâ om de godsbeelden van Nederlanders te verkennen. Hij vraagt zich af waarom de afgelopen vijftig jaar godsbeelden van protestanten in Nederland zo ingrijpend verandert zijn. Ter illustratie vergelijkt hij Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse geloofsopvattingen met Nederlandse.

Sprekers
Hans Snoek is docent Bijbelwetenschappen aan Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en wetenschappelijk medewerker Intercultureel Bijbellezen aan de VU in Amsterdam. Henk Brink is lid College van Bestuur van het Christelijk Basisonderwijs in Twente en voormalig voorzitter van de Algemene Kerkenraad in Hardenberg-Heemse.