Gemeente Barneveld


Barneveld sluit aan bij project 'Met kennis meer voorsprong' van VNO-NCW Midden

De gemeente Barneveld heeft zich aangesloten bij het project `Met kennis meer voorsprong'. Het project is opgezet door VNO-NCW Midden in samenwerking met de poortwachterscentra ACE De Vallei en WerkendStedendriehoek. Werkgevers krijgen met dit project subsidie wanneer zij een werknemer, ouder dan 40 jaar, een outplacement moeten aanbieden. De rijkssubsidie is ook beschikbaar als zij een werknemer, ouder dan 40 jaar en voor wie ontslag dreigt, in dienst nemen en hen een inwerktraject aanbieden.

In het laatste kwartaal van 2010 heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van een tijdelijk besluit sociale partners opgeroepen om voorstellen in te dienen voor werk-naar-werk begeleiding. Voor de uitwerking van de ingediende plannen en projecten werd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid subsidiegeld beschikbaar gesteld.

Aanvraag VNO-NCW Midden goedgekeurd
VNO-NCW Midden heeft samen met de poortwachtercentra ACE De Vallei en WerkendStedendriehoek bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een plan ingediend en subsidie aangevraagd. De aanvraag is goedgekeurd door het ministerie. Voor ondernemers in de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en Flevoland is maar liefst EUR 250.000 beschikbaar.

Het project `Met kennis meer voorsprong' heeft betrekking op werknemers ouder dan 40 jaar. Zij zijn geraakt door de economische crisis en er is gebleken dat het voor deze werknemers moeilijk is om een nieuwe baan te vinden. Dit is jammer, omdat zij veelal beschikken over kennis en ervaring die voor werkgevers zeer belangrijk kunnen zijn.

Door het project `Met kennis meer voorsprong' worden werkgevers gestimuleerd om de werknemers van 40 jaar en ouder extra te ondersteunen. De werkgever die gedwongen is werknemers van 40 jaar of ouder te ontslaan, kan financiële ondersteuning krijgen voor het uitvoeren van een outplacementtraject. Daarnaast is het voor werkgevers mogelijk om bestaande vacatures in te vullen met werknemers van 40 jaar of ouder. Als deze werknemer een inwerktraject krijgt aangeboden, kan ook hiervoor financiële ondersteuning worden verkregen. Voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie is dat de werkgever een evenredig deel aan co-financiering investeert.

VNO-NCW Midden is aanvrager van dit project. De uitvoering wordt geregeld door de poortwachterscentra ACE De Vallei en WerkendStedendriehoek. Zij vormen in hun regio een belangrijke schakel tussen bedrijven, organisaties en instellingen aan de ene kant en publieke organen, zoals bijvoorbeeld UWV Werkpleinen, aan de andere kant. Werkgevers die in aanmerking willen komen voor subsidie, kunnen contact opnemen met WerkendStedendriehoek te Apeldoorn. Telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 055-5330402.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl