Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, februari 2011

Fietsers Welkom! nieuw kwaliteitslabel voor herkenbaarheid fietsvriendelijke bedrijven

Zekerheid van een welkome ontvangst bij een fietsvriendelijke ondernemer

Het nieuwe kwaliteitslabel Fietsers Welkom! rolt vanaf dit jaar succesvol uit over Nederland. Dit label is een initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform en geeft de recreatieve fietsers de mogelijkheid om in een oogopslag te zien welke daghoreca, logies en campings langs Landelijke Fietsroutes (LF-routes) en fietsknooppuntenroutes recreatieve fietsers gastvrij ontvangen. De aangesloten bedrijven geven een aantal zekerheden die belangrijk zijn voor een geslaagde fietsdagtocht of fietsvakantie.

Uit recent onderzoek is vastgesteld dat jaarlijks 400 miljoen euro aan consumpties wordt genuttigd tijdens recreatieve fietstochten en 350 miljoen euro wordt besteed aan meerdaagse fietstochten. De bedrijven die fietsers extra service bieden in de vorm van een reparatieset of een gratis oplaadpunt voor de e-bike hebben, is groot. Helaas zijn deze bedrijven niet altijd even goed vindbaar voor de fietser. Daarom is een goed overzicht van bedrijven die 'fiets-minded' zijn, een uitkomst.

Na een geslaagde start in de regio Salland in 2010, is begin dit jaar begonnen met de landelijke introductie. Om ervoor te zorgen dat Fietsers Welkom! zo spoedig mogelijk een landelijke dekking heeft, worden ondernemers per regio actief benaderd. Inmiddels hebben, na Salland, de eerste 100 Limburgse ondernemers aangegeven in aanmerking te willen komen voor het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel. Ook wordt gestart met de werving van fietsvriendelijke ondernemers in de regio's Brabant, Zeeland, de Veluwe en Haaglanden.

Horeca- en recreatiebedrijven met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel zijn herkenbaar aan het speciale gevelbord met Fietsers Welkom! logo. Ook de internetsite www.allefietserswelkom.nl speelt hierbij een belangrijke rol. Zowel thuis als onderweg zijn hier alle gegevens van hotels, campings, restaurants, bed & breakfasts en cafés langs fietsroutes te vinden die gratis de waterbidon vullen, de e-bike opladen of een banden reparatieset voorhanden hebben.

Het kwaliteitslabel is een jaar geldig. Dit is te herkennen aan de jaarsticker op het gevelbord. Om de kwaliteit van Fietsers Welkom! te waarborgen, voert het Fietsplatform steekproefsgewijs toetsingsbezoeken uit en checkt daarbij of bedrijven daadwerkelijk aan alle criteria voldoen. Bedrijven die het label ten onrechte voeren, worden uit het bestand verwijderd en mogen het label niet langer gebruiken.

Kijk voor meer informatie en een actueel overzicht van deelnemende bedrijven op www.allefietserswelkom.nl .