Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2011/YG_10
Buitenpost, 8 februari 2011

Lezingen 'Positief Opvoeden' groot succes
Binnenkort extra lezingen in Twijzelerheide
Woensdag 2 februari volgden 60 ouders de lezing 'Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren' van pedagoge Sandra Huizinga van de GGD in MFC it Vleckehûs in Surhuisterveen. De lezing werd georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen in samenwerking met de GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg in het kader van "Positief Opvoeden".

Sandra Huizinga vertelde over bouwstenen die je kinderen kunt meegeven zodat ze opgroeien tot 'zelfverzekerde volwassenen die zich goed kunnen redden in de sociale wereld om zich heen'. Ze gaf hierbij tal van voorbeelden uit haar eigen praktijk. De aanwezige ouders brachten daarop ook situaties in die ze in de dagelijkse omgang met hun kinderen tegen komen. Er werden zeer herkenbare situaties geschetst, zoals de voor veel ouders herkenbare strijd tussen broertjes en zusjes onderling. Iemand uit het publiek vertelde dat zij haar kinderen dit soort dingen ook wel eens zelf laat oplossen. Dit lag helemaal in de lijn van de avond want Sandra Huizinga vertelde de aanwezigen dat je kinderen soms ook wel eens zelf dingen kan laten uitzoeken of oplossen. Als dit met de juiste begeleiding en ondersteuning van de ouder(s) gebeurt kan het zelfvertrouwen van het kind groeien. En dat is natuurlijk wat iedere ouder voor zijn kinderen wil! Extra lezingen in Twijzelerheide

De volgende lezing 'Veerkracht bij kinderen bevorderen' vindt plaats op 17 maart 2011 in MFC it Vleckehûs in Surhuisterveen. Voor deze lezing kunt u zich nog aanmelden. Wegens het grote succes van deze lezingen en om iedereen de gelegenheid te geven de lezingen bij te kunnen wonen, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen de lezingen ook in dorpshuis de Jister in Twijzelerheide.
- 8 maart 2011: lezing 'De kracht van Positief Opvoeden'
- 5 april 2011: lezing 'Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren'
- 10 mei 2011: lezing 'Veerkracht bij kinderen bevorderen' De lezingen starten om 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur.

Aanmelden
U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar cjg@achtkarspelen.nl of te bellen naar 06 51 39 45 30 (CJG Achtkarspelen) of 14 0511 (gemeente Achtkarspelen). Graag vermelden bij welke lezingen en/of op welke data u aanwezig wilt zijn.

Het CJG is dé plek waar organisaties voor de jeugd met elkaar samenwerken binnen Achtkarspelen. Iedereen kan bij het CJG terecht met alle vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is er voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar.