LIOF


LIOF helpt Nano4Imaging van start

Nano4Imaging start een laboratorium en productiefaciliteit op de Chemelot Campus in Geleen. Met een nieuwe technologie kan het bedrijf medische instrumenten, zoals katheters en implantaten, zichtbaar maken in MRI. In 2012 zal het eerste product op de markt komen, een voerdraad waarmee operaties en behandelingen met MRI mogelijk worden. LIOF is een van de aandeelhouders die de start van dit nieuwe bedrijf mogelijk maken.

Nano4Imaging is een spin-off van MagnaMedics GmbH (Aken), dat sinds 2008 is gevestigd op de Chemelot Campus. Nano4Imaging heeft een technologie ontwikkeld om medische instrumenten en implantaten zichtbaar te maken voor gebruik in MRI. Daarnaast beschikt Nano4Imaging over een unieke voerdraad die geschikt is voor gebruik in MRI en daarmee blootstelling van patiënt en arts aan straling en contrastmiddelen elimineert. "Eigenlijk maken wij contrastmiddelen maar dan voor
toepassing op het instrument en niet vrij in de patiënt", zegt directeur en uitvinder Paul Borm. Daarmee wordt het mogelijk operaties ook onder MRI uit te voeren. "Tot op heden is dat nauwelijks het geval. MRI heeft vele voordelen en door onze technologie kunnen die ten volle worden benut. Voor een toepassing als toediening van stamcellen in het hart is MRI met onze MagnaFy technologie onontbeerlijk".

Inbedding in de regio
De start-up Nano4Imaging past naadloos in de huidige campusontwikkelingen in Limburg, waarbij nieuwe hoogwaardige (nano)materialen worden gemaakt voor toepassingen in de Life Sciences. "Onze focus op cardiovasculaire aandoeningen en regeneratieve geneeskunde sluit bovendien perfect aan bij de focus op deze toepassingen in Zuidoost-Nederland," zegt Borm". "Onze samenwerking met de universiteiten in Maastricht, Aken en Eindhoven zijn beslisssend voor ons ontwikkelend vermogen. De aanwezigheid van rapid-prototyping, imaging faciliteiten en cleanrooms zijn andere essentiële factoren die van belang zijn voor onze ontwikkeling."

Spin-off
Nano4Imaging is opgericht met startkapitaal van NV Industriebank LIOF, het Technostartersfonds Zuidoost Nederland BV, Limburg Ventures, S-UBG uit Aken en de BioScience Ventures Group uit München. Nano4Imaging telt momenteel drie medewerkers en wil groeien naar tien mensen in 2012. Daartoe zoekt het bedrijf nog investeerders die willen bijdragen aan de verdere marktontwikkeling. De vestiging van Nano4Imaging valt samen met de eerste Europese dag voor de radiologie op 10 februari aanstaande.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Geleen, 7 februari 2011

Meer informatie:
Nano4Imaging
Paul Borm
T: 046-8200206
M: 06-41725351
I: www.nano4imaging.com

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043-3280280
E: fridderbeekx@liof.nl
I: www.liof.nl