Aedes

WoningNet nieuwe eigenaar van WoonQuest

08 februari 2011

WoonQuest, een uniek marketinginstrument voor de corporatiebranche, heeft een nieuwe eigenaar. Op 7 februari droegen Aedes vereniging van woningcorporaties en de acht medeoprichters hun aandelen WoonQuest BV over aan Woningnet. WoonQuest brengt woonwensen en -waarden in kaart. Woningnet is dé dienstverlener voor woningcorporaties en andere woonprofessionals.

In de nabije toekomst zal WoningNet WoonQuest samen met klanten verder ontwikkelen. Ook zal het de achterliggende technologie moderniseren. Bestaande klanten kunnen in de tussentijd gewoon gebruik blijven maken van WoonQuest en alle gerelateerd producten en diensten.

Aedes-directeur Jan Boeve: "Door WoonQuest te verkopen aan WoningNet kan Aedes zich concentreren op haar kerntaken én de voortzetting veiligstellen van dit unieke marktonderzoekinstrument voor woningcorporaties. WoonQuest komt in handen van een deskundige partij met veel marktkennis."

Inzicht in woonwensen
WoonQuest is een onderzoeksinstrument dat inzicht geeft in woonwensen en -waarden van woonconsumenten. Juist in de huidige stagnerende vastgoedmarkt is dit inzicht broodnodig voor woningcorporaties en andere partijen, zoals ontwikkelaars, gemeenten en adviesbureaus. Zij kunnen de informatie uit WoonQuest gebruiken om strategisch voorraadbeheer op af te stemmen en woonmarketing mee vorm te geven.

Eigenaren
WoonQuest is oorspronkelijk ontwikkeld door Aedes en acht woningcorporaties: Woningstichting Haag Wonen (`s Gravenhage), Woningstichting Aramis (Roosendaal) nu Alleewonen, Woonbron, DeltaWonen (Zwolle), Woningstichting SWZ (Zwolle), Vivare (Arnhem), Woonstichting Etten-Leur en wonenCentraal (Alphen aan den Rijn). Zij hebben WoonQuest ondergebracht in een zelfstandige BV. Vanaf 7 februari 2011 is WoningNet NV eigenaar van deze BV.

---