Gemeente Nuenen


Nuenen treft voorzieningen voor risicoâs Ruimtebalans

Het college van de gemeente Nuenen presenteert de Risicoanalyse Ruimtebalans en een Nota reserves en voorzieningen.

Â

Vanwege de economische en financiële crisis heeft de gemeenteraad het college verzocht een risicoanalyse te maken ten aanzien van de projecten binnen de Ruimtebalans.

Â

De resultaten van de analyse per project zijn op 3 februari vertrouwelijk aan de raad medegedeeld. Dit omdat bij openbaarheid van deze stukken de onderhandelings- en dus financiële positie van de gemeente nadelig zou kunnen worden beïnvloed.

Het college presenteert in april een pakket van maatregelen om de risicoâs verder te beperken. Ook komt zal dan een herprioritering van de Ruimtebalansprojecten aan de orde.

Â

Het resultaat van de risicoanalyse is wel dat het college de raad voorstelt om een extra risicovoorziening bouwgrond te vormen van 9 miljoen euro. Dit bedrag is dan ook opgenomen in de Nota reserves en voorzieningen, die ook 3 februari is gepresenteerd. In deze nota wordt ingegaan op de noodzaak en de hoogte van reserves en voorzieningen van de gemeente.

Â

Dit geld ligt niet zomaar op de plank. Het college stelt voor de komende maanden te gebruiken om met de raad te komen tot de kadernota voor de begroting 2012. Daarin kunnen dan de consequenties van de Nota reserves en voorzieningen in relatie tot de noodzakelijke bezuinigingen worden meegenomen. De Nota kan dan bij de vaststelling van de kadernota op 23 juni as. definitief worden vastgesteld.

Â