Qurius NV


Prodware en Qurius exclusief in gesprek

ZALTBOMMEL/PARIJS - 8 februari 2011 - Het Franse Prodware en het Nederlandse Qurius NV kondigen vandaag aan dat zij met elkaar exclusieve gesprekken aangaan. Qurius zal 11 miljoen nieuwe aandelen uitgeven aan Prodware. Het voorkeursrecht van bestaande aandeelhouders om op deze aandelen in te schrijven is uitgesloten. De uitgegeven aandelen vertegenwoordigen ongeveer 10% van het totaal geplaatst aandelenkapitaal van Qurius. Deze transactie versterkt de vermogenspositie van Qurius met EUR 2,5 miljoen. De uitkomst van de exclusieve gesprekken zal binnen uiterlijk 7 maanden aan de aandeelhouders gepresenteerd worden.

De samenwerking tussen Prodware en Qurius sluit perfect aan bij de strategie van beide bedrijven. Beide zien dat er in de markt voor bedrijfssoftware en -services krachtige internationale spelers nodig zijn die via sterke lokale organisaties waardevolle zelf ontwikkelde oplossingen aan hun klanten leveren.

Qurius' CEO, de heer Leen Zevenbergen zegt: "Het creëren van een sterke internationale groep in software en services is volledig in lijn met onze strategie. In 2010 hebben we onze operaties gereorganiseerd en keuzes gemaakt voor markten, partners en competenties. Nu zijn operational excellence en innovatie in technologie en marketing cruciaal. We hebben de afgelopen tijd sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze eigen oplossingen en in innovatieve delivery-modellen voor onze klanten."

Oprichter en President van Prodware, de heer Philippe Bouaziz, legt uit: "De twee bedrijven willen per direct nauw met elkaar gaan samenwerken, qua business lines, markten en regio's. Van belang op te merken is dat Qurius Prodware's eigen software oplossingen kan marketen en distribueren naar al zijn 2.500 klanten in heel Europa. Prodware kan bouwen op Qurius' brede en diepgaande ervaring met Microsoft platformen."

Zevenbergen en Bouaziz: "Onze teams kennen elkaar goed en werken al enkele jaren succesvol samen. Beide bedrijven hebben veel gemeenschappelijk in cultuur en organisatie. We delen een ondernemersmentaliteit en zijn gefocust op het leveren van de beste softwareapplicaties en IT-oplossingen voor bedrijven en op het maximaliseren van waarde voor al onze stakeholders."

"We gaan hard werken aan het maximaliseren van kruisbestuiving en het identificeren van synergieën. We zien grote kansen in het combineren en delen van onze R&D faciliteiten, mensen, onze kennis, best operational practices, specifieke verticale en cloud oplossingen, onze locaties en het benaderen van multinationale klanten. We verwachten dat deze samenwerking substantieel en direct effect heeft op onze business met concrete, positieve gevolgen voor onze business plannen voor 2011."

De omzet van Prodware en Qurius samen bedraagt ongeveer EUR 200 miljoen. Tezamen hebben zij meer dan 1.600 IT-professionals in dienst die meer dan 17.500 klanten bedienen, van MKB bedrijven tot aan entreprise accounts, in 15 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met het bereiken van een dergelijke kritische massa, zijn de bedrijven ervan overtuigd dat ze hun marktleiderschap versterken en internationale klanten een uniek aanbod aan software en diensten kunnen bieden.

Qurius 2010: herstructureren en hervormen
Na het herstructureren van de operaties, verwacht Qurius over 2010 een EBIT te rapporteren van EUR-3,2 miljoen, exclusief EUR 3,7 miljoen herstructureringskosten. Vorig jaar heeft Qurius zijn kosten significant verlaagd en zijn portfolio gereorganiseerd om te kunnen focussen op geselecteerde verticale markten, specifieke sectoren en expertise. "In 2010 hebben we essentiële reorganisaties afgerond die Qurius weer winstgevend zullen maken in 2011. De samenwerking met Prodware zal ons helpen onze outlook voor 2011 verder te versterken," aldus Leen Zevenbergen.

Prodware in 2010: ontsluiten van nieuwe markten Sinds de beursnotering aan NYSE Euronext (Alternext) in 2006, heeft Prodware zwaar geïnvesteerd in R&D om zijn portfolio van verticale oplossingen en bedrijfsapplicaties voor middelgrote bedrijven uit te breiden. Aan groot aantal van deze de oplossingen zijn al best sellers in de retail, services en manufacturing. Prodware is, in lijn met zijn strategie, het groeipotentieel van deze oplossingen aan het verkennen door markten over de hele wereld direct en indirect te benaderen via het wereldwijde netwerk van Microsoft partners. De bekrachtiging van het partnership met Qurius betekent voor Prodware een enorme kans om zijn oplossingen snel op de potentieel grote markten van Nederland, Duitsland, Spanje, België en Groot-Brittannië te kunnen verkopen.

Einde

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998.

Contact Qurius NV
Geerd Schlangen, Chief Brand Officer: g.schlangen@qurius.com +31 (0)418 68 35 00
Suzanne Schaapman, Manager Corporate Communications, s.schaapman@qurius.com; +31 (0)418 68 35 00

Prodware
Prodware, opgericht in 1989, ontwerpt, integreert en hosts IT-oplossingen voor bedrijven. In deze sector is succes afhankelijk van een mix van IT-expertise en branchespecifieke kennis, met name van administratieve en management processen. Prodware bedient inmiddels meer dan 15.000 klanten en implementeert en leidt de installatie en het beheer van wereldwijde IT-oplossingen en applicaties. Met vestigingen in 9 landen en via sterke strategische allianties ondersteunt de groep bedrijven bij hun internationale bedrijfsvoering. Prodware sloot zich in 2009 aan bij het United Nations Global Compact.

Contact Prodware