Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht, 08-02-2011

Mannen aangehouden

VEENENDAAL Twee mannen van 50 en 23 jaar uit Veenendaal zijn aangehouden.

Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De politie werd op maandag 7 februari omstreeks 20.15 uur verzocht te gaan naar de Mulderslaan omdat daar een 16-jarige jongen uit Veenendaal door het tweetal was geschopt. De jongen liep diverse kneuzingen op. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het vermoeden bestaat dat een relatieconflict met de geweldpleging heeft te maken.

Granaat gevonden

DOORN Bij grondverzetwerkzaamheden is een brisantgranaat naar boven gekomen.

Een bedrijf was maandag 7 februari omstreeks 15.25 uur bezig met grondwerkzaamheden op een bouwterrein aan de Velperengh toen zij op een granaat stuitten. Een bomverkenner van de politie werd gewaarschuwd en die constateerde dat het ging om een brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. De granaat is daar veilig gesteld in afwachting van het ophalen door de EOCD en zal op een veilige locatie worden vernietigd.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Een 48-jarige automobilist uit Veenendaal is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen controleerden hem dinsdag 8 februari omstreeks 01.10 uur op de Nijhofflaan. Bij het aanspreken werd een dranklucht geconstateerd. Na de positieve blaastest op straat, werd de Veenendaler aangehouden voor het afleggen van de ademanalyse op het bureau. Hieruit bleek dat hij 670 ug/l alcohol in zijn lichaam had, wat reden was om zijn rijbewijs in te vorderen. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Vrouw gewond

VEENENDAAL Een 18-jarige vrouw uit Ochten raakte gewond bij een aanrijding. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Op maandag 7 februari omstreeks 12.10 uur botste de Ochtense op de kruising Rondweg-West met de Bergweg op een auto bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Veenendaal. De 18-jarige vrouw vloog door de klap over de motorkap en belandde op het wegdek. De automobiliste bleef ongedeerd. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de vrouw diverse kneuzingen had opgelopen.

Verkeerscontrole

RHENEN Op maandag 7 februari tussen 08.00 uur en 11.30 uur vond een verkeerscontrole plaats op de Grebbeweg.
Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet handenvrij bellen, het niet dragen van de gordel en het overschrijden van het voorsorteervak. Daarnaast kregen 25 bestuurders ter plaatse een bekeuring voor het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km/u. Een radarauto registreerde nog eens 200 snelheidsovertredingen en die bekeuring krijgen de overtreders toegezonden.