Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongen (16) aangehouden voor bedreiging

Publicatiedatum: 8-2-2011 11:02:47

EDE - De politie heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 februari een 16-jarige jongen uit Ede aangehouden op verdenking van bedreiging van een 15-jarige plaatsgenoot. Het 15-jarige slachtoffer verklaarde dat hij rond half zes over de Vincent van Goghstraat in Ede fietste, toen hij door de verdachte van zijn fiets werd getrokken. Hij zou vervolgens zijn bedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp. De verdachte is een bekende van het slachtoffer. Volgens het slachtoffer zou een bestaande ruzie de aanleiding voor het incident geweest kunnen zijn. De 16-jarige Edenaar werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor, waar hij is ingesloten.
(2011015361-wm)

Verkeersruzie loopt uit de hand

Publicatiedatum: 8-2-2011 11:02:23

EDE - Op maandagochtend 7 februari liep een verkeersruzie op de Sterrenbos in Ede behoorlijk uit de hand. Twee bestuursters van 43 en 58 jaar uit Ede blokkeerden de weg met als gevolg een grote verkeersopstopping en een aangifte wegens mishandeling en bedreiging.

Rond tien uur naderden de twee automobilisten elkaar in tegengestelde richting op de Sterrebos. Dit is een smalle weg waar het tegemoetkomende verkeer ruimte moet maken voor elkaar. Kennelijk wilden geen van beide vrouwen ruimte maken voor de ander, waardoor zij in de auto bleven stilzitten. Het gevolg was dat achter beide auto's een enorme verkeersopstopping ontstond.

Een 39-jarige man uit Ede probeerde te bemiddelen tussen beide dames, zodat het verkeer kon doorrijden. Dit had ondanks meerdere pogingen geen resultaat waarna kennelijk zijn geduld op raakte. Hij zou tegen een van de auto's hebben geslagen. Daarbij ontstond geen schade en de 43-jarige bestuurster gaat opzij. Volgens de man zou de andere vrouw dusdanig hebben gereageerd dat hij zijn zelfbeheersing verloor. Hij zou de 58-jarige vrouw bij de kleding hebben vastgepakt en haar bril van haar gezicht hebben gehaald. Zij verklaarde dat zij door hem ook bij de keel werd gegrepen en bedreigd. De vrouw deed aangifte waarop de man werd aangehouden. De 43-jarige bestuurster deed geen aangifte. De man betuigde spijt van zijn actie. Na het verhaal van alle partijen en getuigen te hebben gehoord, besloot het OM in overleg met de politie om de man niet te vervolgen.
(2011015054-wm)