Rijksoverheid


Datum 8 februari 2011

Kamervragen van het lid Van der Ham (D66) over een lijst met 'ongewenste' kinderboeken.

Hierbij zend ik u, mede namens de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Van der Ham van uw Kamer over een lijst met 'ongewenste' kinderboeken. De vragen werden mij toegezonden bij uw bovenaangehaalde brief met kenmerk 2011Z01771.

de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt#Vliegenthart

Antwoorden op de schriftelijke vragen van het lid Van der Ham (D66) aan de minister en de staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over een lijst met 'ongewenste' kinderboeken (ingezonden 31 januari 2011, kenmerk 2011Z01771)


1. Vraag:
Wat is uw reactie op het gebruik van een lijst met 'gevoeligheden voor protestants#christelijke scholen' door uitgevers van schoolboeken? 1) Antwoord:
Hier heb ik heb kennis van genomen.

2. Vraag:
Doet de overheid momenteel zaken met uitgevers die een dergelijke 'zwarte lijst' hanteren? Hoe wilt u omgaan met deze uitgevers?
Antwoord:
Neen. De overheid doet geen zaken met educatieve uitgevers. De overheid stelt kerndoelen vast voor het primair# en voortgezet onderwijs. De scholen kiezen zelf een methode om de kerndoelen te halen. Daarmee gaat geen bemoeienis van de overheid gepaard.


1) de Volkskrant, opinie, 18 januari 2011