Gemeente Oldambt


Winschoter Marktplein-horeca en gemeente starten structureel overleg

Donderdag 3 februari heeft een eerste overleg plaatsgevonden tussen burgemeester Pieter Smit en enkele horecaondernemers van het Marktplein en naaste omgeving. Ook de nieuw gevormde afdeling Oldambt van Koninklijke Horeca Nederland en de politie waren aanwezig.

In een ontspannen sfeer is over een aantal onderwerpen gepraat. Geconstateerd werd dat het vooral gezellig is in de horeca maar ook dat het veilig is op het Marktplein. In elk uitgaansgebied komen incidenten voor dus ook in Winschoten. Deze zijn niet van dien aard dat de kinderen niet meer veilig in Winschoten uit zouden kunnen gaan. Meer activiteiten moeten meer mensen naar een bruisend Marktplein brengen. De bestrating, verlichting en aankleding van het plein is flink opgeknapt en het plein mag zowel in het weekeinde als door de week geen doods plein worden. Daarover zijn de gemeente en horeca het eens. Enkele activiteiten die in de loop van de jaren verdwenen zijn en waarvan de horecaondernemers het noodzakelijk vinden dat deze terugkeren zijn onder andere de kermis en de weekmarkt. Ook het verkeer terug op het Marktplein brengt leven in de brouwerij.

Pieter Smit en de horecaondernemers hebben afgesproken dat deze bijeenkomst een vervolg krijgt in een structureel overleg eens per kwartaal om op deze wijze met elkaar in contact te blijven.

Gemeente Oldambt, 8-2-2011