Trots op Nederland

Nieuws

08 feb 2011 | Tilburgse horeca krijgt meer ruimte door initiatief TROTS

Het initiatiefvoorstel van TROTS, D66, VVD, SP, Partij voor Tilburg en de Verenigde Seniorenpartij om de openingstijden en sluitingstijden van de Tilburgse horeca aan te passen, is aangenomen.

Een amendement van Groen Links maakt het in ieder geval mogelijk een stap in de goede richting te zetten. In het voorstel mogen kroegen doordeweeks open blijven tot 04:00 uur (is nu 02:00 uur) en mogen droge horeca (broodjeszaken) tot 05:00 uur open blijven (is nu 04:00 uur).

Het voorstel zoals het er nu ligt regelt wel dat je tussen 02:00 en 04:00 uur niet meer van kroeg mag wisselen. In het initiaitefvoorstel hadden we deze zogenaamde venstertijd tussen 04:00 uur en 06:00 uur staan, maar hier bleek in de Tilburgse raad op dit moment geen meerderheid voor te vinden.

Als Trots op Nederland vrezen we echter wel dat met deze wijziging de piekbelasting in de weekenden blijft bestaan. Kroegen zullen hun publiek nog steeds om 04:00 uur massaal op straat moet vegen. Hierdoor blijft de grote concentratie van personen van diverse pluimage bestaan met de daarbij behorende overlast. Wij hopen dat deze vrees ongegrond is en dat de extra ruimte voor de droge horeca de bestaande problematiek weet op te lossen.