Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 8 februari

Alkmaar, 08-02-2011 o 15.00 uur

Aanhouding voor beroving restauranteigenaar

Alkmaar, maandag 7 februari

Een 26-jarige Alkmaarder is maandagochtend rond 10.45 uur aangehouden op de Prins Bernhardlaan op verdenking van de beroving van een restauranteigenaar op dinsdag 14 december jl.

De 56-jarige eigenaar sloot die dinsdagavond rond 21.30 uur zijn zaak op de Langestraat af. Hij had de dagopbrengst in zijn hand. Een fietser kwam langsrijden. Hij griste de dagopbrengst uit handen van de eigenaar en ging er vandoor door de Schoutenstraat.

De politie deed onderzoek naar de beroving en kwam de 26-jarige verdachte door DNA op het spoor. Hij kon maandagochtend worden aangehouden.

Drie aanhoudingen voor poging overval, één nog vastvoor straatroof

Alkmaar, maandag 7 februari

Een 21-jarige man uit Alkmaar is op vrijdagavond 28 januari aangehouden. Agenten zagen op de Westerweg een auto rijden die betrokken zou zijn geweest bij een poging op een overval op een juwelier op de Poststraat in Obdam op donderdagmiddag 27 januari jl. Drie gemaskerde mannen kwamen rond 17.20 uur de winkel van de juwelier binnen met een vuurwapen. Op het moment dat de juwelier naar de verkoopruimte liep besloten de drie mannen de overval te onderbreken en vluchtten weg. Door getuigen werd de auto gezien die de volgende avond op de Westerweg werd gezien.

De 21-jarige man zat achter het stuur. Hij werd samen met zijn inzittenden, een 17-jarige man uit Heerhugowaard en een 16-jarige jongen uit Alkmaar, aangehouden.

Bij fouillering van de 21-jarige man werd een pas aangetroffen die afkomstig was van een straatroof, die plaatsvond de nacht voor zijn aanhouding. Een 37-jarige vrouw werd op de Laat/Bierkade beroofd van haar tas onder bedreiging van een vuurwapen.

De 16-jarige en de 17-jarige jongen werden in vrijheid gesteld omdat zij hebben afgezien van de overval. De 21-jarige man zit echter nog vast voor de straatroof.

Vierde verdachte aangehouden voor poging overval op snackbar

Hoorn, dinsdag 8 februari

Een 18-jarige man uit Avenhorn is dinsdagmiddag rond 12.30 uur aangehouden in Alkmaar. Hij wordt verdacht van de poging tot overval op een snackbar op de Spoorstraat in Hoorn op donderdag 3 februari jl. Drie andere verdachten,

van 18, 21 en 22 jaar uit Hoorn, werden die avond op heterdaad aangehouden.

Rond 22.00 uur kwam een gemaskerde man de snackbar binnen en dreigde met een steekwapen. Hij gaf aan dat het een overval was. Een klant met een hond, die op dat moment in de snackbar aanwezig was, ging voor de man staan. Hierop vluchtte de overvaller.

Er werd gezien dat er vier personen wegrenden nadat de overvaller naar buiten kwam. De mannen van 18, 21 en 22 jaar werden direct aangehouden. Zij zijn maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De 18-jarige man uit Avenhorn kon na onderzoek dinsdagmiddag worden aangehouden.

Getuigenoproep diefstal van tas

Den Helder, dinsdag 8 februari

Een 60-jarige vrouw uit Den Helder werd dinsdagochtend rond 11.15 uur op de Schootenweg beroofd van haar tas. De vrouw kwam uit het centrum en ter hoogte van de afslag van het sportpark Quelderduin kwamen er een jongen naast haar fietsen met een andere jongen achterop. De jongen die achterop de fiets zat pakte de tas uit het mandje voor op de fiets van de vrouw. De jongens gingen ervandoor door het park.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het sportpark of de Schootenweg iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigen gezocht van aanrijding

Akersloot, maandag 7 februari

Een 11-jarige jongen uit Akersloot werd maandagavond rond 19.55 uur geraakt door een auto toen hij samen met een vriend over de Buurtweg fietste. Ter hoogte van het Dielofslaantje werden zij ingehaald door een auto. De jongens gingen achter elkaar rijden. Nadat zij waren ingehaald, gingen zij weer naast elkaar rijden. Zij werden kort hierna door een tweede auto ingehaald. Deze raakte het stuur van de jongen, die hierdoor viel. De auto reed door. Het leek alsof de koplampen niet aan waren. De fietser raakte verder niet gewond. Hij had een schaafplek op zijn pols en zijn duimen deden zeer.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Heeft u informatie over bovenstaande? Neemt u dan contact op met de politie in Castricum via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Beroofd van mobiele telefoon

Hoorn, maandag 7 februari

Een 15-jarige jongen uit Hoorn werd maandagmiddag op de Vredehofstraat beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen liep hier rond 16.15 uur toen een man aan hen vroeg hoe laat het was. De jongen pakte zijn mobiel om te kijken hoe laat het was. De man pakte de mobiel uit de handen van de jongen en rende weg in de richting van de sporthal.

De dader had een Antilliaans uiterlijk, was circa 1.85 à 1.90 lang en 17 à 20 jaar oud. Hij had een rode pet van New York Yankees op en een lichtblauwe joggingbroek en een donkerkleurige trainingsjas aan.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Vredehofstraat maandagmiddag iets verdachts gezien? Of herkent u de dader aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met het straatroventeam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Woninginbraak

Alkmaar, maandag 7 februari

In een woning aan de Mr. P.J. Troelstrakade werd maandag overdag ingebroken. De daders klommen op het dak van de schuur, sloegen een raam in en klommen naar binnen. Er werd apparatuur weggenomen en sierraden.

Blokker, maandag 7 februari

In een woning aan de Bangert werd maandag tussen 11.30 en 23.50 uur ingebroken. De daders kwamen binnen via een doucheraam aan de achterzijde van de woning. Er werd een laptop weggenomen.