"Meer keuzevrijheid voor verpleegkundigen'' 08/02/2011 15:41

V&VN Minister Schippers op V? Lustrumcongres:
"Meer keuzevrijheid voor verpleegkundigen"

'Het is van groot belang dat we verpleegkundigen en verzorgenden behouden voor de zorg. Daarom moet er meer vrijheid komen voor deze professionals", zei minister Schippers van VWS vandaag op het V? Lustrumcongres. "Samen met V? wil ik problemen in de zorg aanpakken, zoals het dreigende tekort aan medewerkers." De beroepsvereniging is voor haar een belangrijke sparringpartner volgens de bewindsvrouw, die V? feliciteerde met het vijfjarig bestaan.

Minister Schippers deelde met een volle zaal met honderden verpleegkundigen en verzorgenden haar beleidsvoornemens, zoals een comeback van basiszorg in buurt. "De eerstelijn krijgt versterking." Ze stuurt verder aan op een andere verdeling van taken tussen zorgverleners, om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. In de zorg van de nabije toekomst ziet zij een grote rol voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden: "Ik ken hen als een beroepsgroep die niet moppert of klaagt, maar onafhankelijk en trots is."

Feestelijk
Samen met V?-voorzitter Marian Kaljouw verrichtte minister Schippers een feestelijke handeling om de fusie van V? met het LEVV en Sting te vieren. Sinds 1 januari jl. gaan de drie organisaties voor verpleegkundigen en verzorgenden verder onder de naam V?.





http://www.venvn.nl