Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Gemeente Súdwest Fryslân sluit aan bij VVV- Fryslân

De gemeente Súdwest Fryslân neemt deel aan de VVV Fryslân. Ook streeft de gemeente naar één sterke lokale VVV die de belangen van ondernemers ondersteunt en de toerist optimaal bedient.

De gemeente vindt het belangrijk dat de VVV's zich richten op gastheerschap en productontwikkeling.

"We vinden het belangrijk dat ondernemers nog meer gaan samenwerken om zo de toerist te binden aan deze prachtige waterrijke gemeente," aldus wethouder Maarten Offinga. Dit vraagt van de lokale VVV's een stevige ondersteunende en faciliterende rol naar de ondernemers in de gemeente. De 5 VVV's binnen de gemeente Súdwest Fryslân die voor 1 oktober 2011 fuseren tot één VVV ontvangen eenmalig een extra bijdrage van 10%.

VVV Fryslân
Met provinciale samenwerking tussen de VVV kantoren in Friesland is het doel de dienstverlening te verhogen en de informatievoorziening naar de toerist een impuls te geven. Daarnaast wordt op regionaal niveau de kwaliteit van de dienstverlening verbeterd door de krachten te bundelen.

VVV Fryslân bestaat uit drie onderdelen.:

- Een provinciaal dienstencentrum met een algemeen aanspreekpunt, één website en een boekingscentrale.

- VVV-corners en digitale informatievoorziening. Denk hierbij aan informatiezuilen met touchscreen in de deelnemende gemeenten in de provincie.

- Algemeen aanspreekpunt voor ondernemers om de samenwerking te stimuleren.

De gemeente Súdwest Fryslân draagt voor de komende twee jaar EUR 65.000 per jaar bij aan de VVV Fryslân, met als voorwaarde dat ook de provincie en alle Friese gemeenten bijdragen.