Stadsdeel Amsterdam-Noord

Digitaal bewonerspanel, uitkomsten vierde meting: Noorderlingen willen meer baden

9 februari 2011

De vierde meting van het digitale bewonerspanel ging over de sportvoorzieningen en - activiteiten in Noord. 45% van de panelleden is tevreden over het aanbod in Noord, een kwart vindt dat er te weinig is. Ruim de helft (59%) van de panelleden is tevreden over het aanbod van sportieve evenementen. Ongeveer de helft van de panelleden sport ten minste één keer per week. Zes op de tien sportende panelleden sport vooral in Amsterdam-Noord.

Opvallend is dat de populairste plek om te sporten lekker buiten is. Dat doet 38%. Wat men echter mist zijn loop- en skateroutes. Eén op de drie sportende panelleden gaat naar het Floraparkbad en iets minder dan een kwart naar een fitnesscentrum en de sportschool. Panelleden met kinderen vinden het aanbod iets vaker voldoende dan deelnemers zonder kinderen.

Ideeën nieuw zwembad

Uit het onderzoek kwamen veel bruikbare suggesties voor het nieuwe zwembad, zoals de wens om meer baden te hebben. Ook vinden panelleden het belangrijk dat er zowel voor kinderen als voor jongeren faciliteiten zijn met veel aandacht voor de veiligheid en hygiëne van het zwembad. Andere wensen zijn ruime openingstijden en een groot, modern en licht gebouw met een logische inrichting, waarbij ook zaken als duurzaamheid, kostenbeperking en de ligging van het zwembad in het Noorderpark aan de orde komen.

Veel van deze wensen sluiten aan bij het besluit dat het stadsdeel vorig jaar nam. Het stadsdeel streeft ernaar het buitenbad te behouden. Het nieuwe zwembad wordt een bad voor alle Noorderlingen en komt iets naast de huidige plek te liggen. Daarmee wordt het bad onderdeel van het nieuwe Noorderpark en gaat Noorderparkbad heten. De bouw van het Noorderparkbad, start uiterlijk in 2013.

Bekijk het onderzoek.