Ingezonden persbericht



---


-----------------------
Persbericht, 9 februari 2011

Voorjaarsvakantie in Nieuw Land

Lelystad - Kom naar Nieuw Land in de voorjaarsvakantie en ontmoet Moffel en Piertje van SchoolTV. Of ontwerp en bouw met LEGO®steentjes een bootje voor op de grote landkaart van Flevoland! Voor de allerkleinsten is er de speurtocht met Flip de Beer. Oudere kinderen kunnen gaan 'Speuren in Veldwerk' of 'Op stap met Cornelis Lely' over de geschiedenis van Flevoland en de Zuiderzee.

Kinderen kunnen daarnaast in De Koekeloerehoek SchoolTV afleveringen bekijken van Moffel en Piertje. Volwassenen worden verwend met een speciale rondleiding door de nieuwe (vaste) presentatie 'Polderen!' Behalve onderstaande, speciale activiteiten kunnen kinderen in Nieuw Land iedere dag komen spelen in het Watertheater, kijken naar het wonderlijke sprookje van de Watermensen, uitwaaien bij de film 'De Droom van Lely', een supergroot computerspel spelen, een speurtocht maken en zelfs in de nieuwe tentoonstelling 'Polderen! hun eigen wereld ontwerpen.

Nieuw Land ontvangt SchoolTV in het kader van Xperiment: een samenwerkingsverband tussen SchoolTV en de Vereniging van science centra en musea in wetenschap en techniek (VSC). Deze organisaties promoten wetenschap en techniek bij jongeren.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.