KPN NV

KPN Nieuws

KPN vergroot bereikbaarheid van websites in tijden van piekdrukte met de Webaccelerator

Datum

9 februari 2011

Nummer

011

KPN introduceert een innovatieve manier om de bereikbaarheid van websites in tijden van piekdrukte aanzienlijk te verhogen; de Webaccelerator. Dankzij deze webaccelerator is het zelfs mogelijk om de bezoekerscapaciteit tien keer te verhogen.

Voor bedrijven wordt een website een steeds belangrijker communicatiemedium voor online verkoop van diensten, reclamecampagnes en informatievoorziening. Het is echter moeilijk vooraf te bepalen hoeveel bezoekers een website krijgt. Er zijn situaties waarbij een organisatie wordt geconfronteerd met een (onverwachte) piekdrukte: een succesvolle campagne of calamiteit. Hierdoor is het mogelijk dat door de hoge bezoekersaantallen de website onbereikbaar wordt.

Webaccelerator van KPN

Met Webaccelerator van KPN kan de capaciteit van elke soort website (tijdelijk) worden verhoogd zodat in een korte periode grote aantallen bezoekers de website kunnen raadplegen. Het werkt als volgt: er wordt een buffer geplaatst tussen de te bezoeken website en het internet. In deze buffer staat een kopie van de websitepagina's. Bezoekers komen op de buffer terecht die zo groot is dat deze tienduizenden aanvragen per seconde aankan. Daarnaast beschikt de webaccelerator over faciliteiten die het bezoek aan de website inzichtelijk maken voor de klant.

KPN als ICT-totaalleverancier
Webaccelerator is onderdeel van het Software Online portfolio van KPN. De dienst wordt zowel aangeboden voor de kleinere ondernemers als grote organisaties. Met deze dienstverlening voor de zakelijke markt komt KPN tegemoet aan de behoefte van veel bedrijven om bij één leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als IT-oplossingen.

Voor meer informatie: