Hogeschool Windesheim

Persbericht, 7 februari 2011

Windesheim Flevoland en het World Trade Center Almere Area (WTCAA) werken samen aan aandacht voor internationalisering in de hbo-opleidingen van hbo-instelling Windesheim Flevoland. In 2011 worden daartoe verschillende activiteiten ondernomen. Op woensdag 9 februari start een serie van drie openbare colleges over internationaal zakendoen. Ook is een onderwijsmodule over internationalisering in ontwikkeling. Het doel is dat internationalisering vanaf volgend studiejaar in vrijwel alle zestien hbo-opleidingen van Windesheim Flevoland aan bod komt. Studenten krijgen een actieve rol in de realisatie van activiteiten. Hoe? Dat kan per opleiding verschillen.

Serie openbare colleges
Een team van studenten van de opleiding Small Business en Retail Management organiseert zelf de eerste serie colleges voor hun medestudenten over internationaal zakendoen. Deze opleiding bestaat al enkele jaren in Almere. Het eerste college op 9 februari gaat over het starten van een bedrijf in het buitenland en vindt plaats van 14.30-17.00 uur in de nieuwe WTC Carlton Tower in Almere Stad . Het wordt gegeven door een adviseur van de Kamer van Koophandel samen met enkele ondernemers, die hiermee ervaring hebben. De twee daaropvolgende colleges zijn op 21 april en 8 juni en gaan over cultuurverschillen in Europa en over de verschillen in aanpak van marketingreclame-campagnes. Ook belangstellenden van buiten Windesheim Flevoland kunnen deze serie colleges volgen. Aanmelding voor het college op 9 februari vindt plaats bij aankomst in het WTC Carlton Tower.

Onderwijsmodule internationalisering
Ook is een onderwijsmodule over internationalisering in ontwikkeling. Daarin komt bijvoorbeeld het maken van een internationaal cv aan de orde en vertellen expats over hun ervaringen. De studenten die deze module volgen, zijn ook welkom bij de bijeenkomsten van de International Business Club (IBC) van het WTCAA om te netwerken in een internationale setting.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven
Windesheim Flevoland en het WTCAA willen een samenwerking voor een langere termijn. Beide streven naar een hechte relatie tussen hoger onderwijs en bedrijfsleven. Windesheim Flevoland stelt studenten in de gelegenheid om concrete opdrachten te doen voor bedrijven in de vorm van Comakerships. Het WTCAA bemiddelt op zijn beurt bij het vinden van ondernemers die bijvoorbeeld gastcolleges geven over actuele onderwerpen. En ten slotte kunnen ondernemende studenten die een eigen bedrijf willen starten voor advies terecht in het International Incubator Center van het WTCAA.