Ingezonden persbericht


()

Den Haag / Groningen, 9 februari 2011

Rode Kruis studenten organiseren Valentijns make-over voor eenzame allochtone vrouwen

De Rode Kruis Studentendesk Groningen organiseert dit jaar op Valentijnsdag een speciale make-over voor vrouwelijke asielzoekers en vereenzaamde allochtone vrouwen. In samenwerking met stichting INLIA en stichting De Jasmijn worden ruim twintig vrouwen op 14 februari in het zonnetje gezet en verwend. Een klas van visagisten en kappers van het Alfa College zal de make-over verzorgen in de Stadsschouwburg Groningen. Esmee Rudolf en Jan Peter Mulder, twee professionele fotografen, zijn aanwezig om het uiteindelijke resultaat met een fotoshoot vast te leggen.

De Rode Kruis Studentendesk Groningen wil studenten betrekken bij vrijwilligerswerk en ze in contact brengen met andere groepen in de samenleving. Dit zijn met name groepen in de samenleving die het minder hebben dan wij. Per jaar organiseert de Studentendesk Groningen van het Rode Kruis ongeveer 20 verschillende projecten. Voorbeelden hiervan zijn een Sinterklaasfeest voor gezinnen die onder de armoedegrens leven, paardrijden met visueel gehandicapten of een bezoek aan een wedstrijd van FC Groningen met oudere heren en een herendispuut.

Deze Valentijnsactie van de Rode Kruis Studentendesk heeft als doel vereenzaamde, allochtone vrouwen en asielzoeksters een leuke dag te bezorgen, waarbij ze verwend worden en zich speciaal voelen. Zeker op de dag van de liefde vindt de Studentendesk het belangrijk dat deze groep niet vergeten wordt. Tegelijkertijd kunnen de studenten van het Alfa College op een informele manier kennis maken met vrijwilligerswerk en de groep vrouwen die in het zonnetje wordt gezet.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht