Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vanaf dit voorjaar: tennis in het W.H. Vliegenbos


9 februari 2011

Op 10 februari 2011 slaan Kees Diepeveen (portefeuillehouder Sport stadsdeel Noord) en Wijnand van Ees ( voorzitter Tennisclub Elzenhagen) de eerste paal voor het vernieuwde tenniscomplex bij het W. H. Vliegenbos. Naast een energiezuinig clubgebouw komen op het nieuwe tennispark acht kunstgras (allweather) tennisbanen, één juniortennisbaan en een inslagmuur.

Het streven is de kunstgrastennisbanen bij de start van het nieuwe seizoen ( 1 april) in gebruik te nemen. Het clubgebouw is naar verwachting voor de zomervakantie gereed. In de tussentijd treffen TC Elzenhagen en het stadsdeel tijdelijke maatregelen voor kleedruimtes en de clubkantine.

Nieuw leven op verouderd sportcomplex

In 2007 is het besluit genomen om tennisvereniging TLC Elzenhagen te verplaatsen. Door de komst van het opleidingscentrum ROC en de verdere gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk Elzenhagen-Zuid, was tennisclub Elzenhagen op zoek naar een andere locatie. Samen met het stadsdeel heeft de club dus een nieuwe plek gevonden op het verouderde leegstaande sportpark in het W.H. Vliegenbos aan de Nieuwendammerkade
15

Informatie bewoners

In oktober 2010 was er een informatiebijeenkomst voor de omliggende buurten over de aanleg van het tenniscomplex. De bouwwerkzaamheden hebben geen invloed op de bereikbaarheid van de Nieuwendammerkade. Het bouwverkeer rijdt via de Meeuwenlaan - Zamenhofstraat naar de Nieuwendammerkade. Voor al het bouwverkeer geldt een snelheidsbeperking van 20 km per uur.