Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV stelt beloning nieuwe voorzitter Onderzoeksraad ter sprake

De PVV heeft met grote verbazing kennisgenomen van het artikel in de Telegraaf over de beloning van de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad. Dit was voor de PVV aanleiding om vragen te stellen aan de minister van Veiligheid en Justitie.

Vragen van de leden Brinkman en Elissen (beiden PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie.


1.)
Heeft u kennis genomen van het artikel "Beroering om beloning Joustra"?(*)


2.)
Klopt deze berichtgeving en zo ja kunt u inzicht geven in de bijzondere arbeidsvoorwaarden en extra faciliteiten die met de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (de Raad) zijn overeengekomen?


3.)
Hoe verhoudt de salariëring van deze functie zich tot een vergelijkbare functie binnen de rijksoverheid, daarbij in acht genomen het feit dat het enkel een adviesfunctie betreft en het zeer beperkte aantal personeel waar de voorzitter leiding aan geeft? Kunt u deze salariëring tevens hercalculeren naar een voltijd functie gezien het feit dat deze voorzitter kennelijk 3 dagen in de week werkt?


4.)
Kunt u aangeven hoeveel rampen in de week de voorzitter van de Onderzoeksraad nodig heeft om met zijn dienstauto naar toe te rijden? Wat is de meerwaarde dat deze voorzitter een dure dienstauto met chauffeur moet hebben? Bent u bereid dit te heroverwegen?


5.)
Kunt u verzekeren dat de heer Joustra niet opnieuw voor veel geld zijn kantoor gaat verbouwen en dat enige gematigdheid van de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in deze tijd van bezuinigingen gepast is.

(*) Dagblad De Telegraaf, voorpagina, gedateerd 10 februari 2011


*

*

*

*

*