Gemeente Enschede

Maak van Enschede geen afvalbak#indeton

In Enschede is een bijzondere actie gestart. Tot 17 maart kunnen jongeren in Enschede via social media sites laten zien hoe ze hun afval in de afvalbak gooien. De twee meest spannende leuke of originele inzendingen worden beloond met een I-pad! De gemeente Enschede wil door middel van deze actie jongeren aan het denken zetten over hun eigen weggooigedrag.

Meedoen is simpel en kan via Hyves, Facebook of Twitter; Hyves: krabbel indeton/hyves.nl en voeg een foto of filmpje toe waarin duidelijk zichtbaar is hoe jij je afval in een bak gooit. Facebook: laat het zien op je wall en Tag je foto of filmpje zodat deze ook verschijnt op onze pagina (#indeton)
Twitter: tweet de zin: ' Zo gooi ik mijn afval in de bak? En jij? #indeton Voorzien van foto of filmpje. Door #indeton te gebruiken doe je automatisch mee.

Onderdeel
Naast deze actie worden inwoners gedurende het jaar ook op andere manieren aan het denken gezet over hun weggooigedrag. Zo wordt op zaterdag 19 maart de landelijke opschoondag gehouden in Enschede. Naast dit soort grote evenementen kunnen inwoners natuurlijk ook zelf hun buurt opschonen. Hiervoor kunnen ze gebruik maken van de zwerfafvalmobiel van de gemeente voorzien van allerlei hulpmiddelen die het schoonmaken makkelijker maken.