VARA

Website www.adameva.nl vandaag gelanceerd

Vanaf 6 maart 2011 wordt de nieuwe NTR/VARA/VPRO-dramaserie `Amsterdam en vele anderen' (`A'dam - E.V.A.') uitgezonden. Hierin is Eva van de Wijdeven (`Vuurzee', `Dunya en Desie', `Het Schnitzelparadijs') te zien als Eva. Teun Luijkx (`The Beauty Queen of Leenane', `S1ngle', `Alle Tijd') speelt Adam.

Vanaf vandaag is de website in de lucht, met vele extra's rond de serie. Zo zijn op de website nu al diverse interviews met acteurs te zien over (de voorbereiding op) hun rol in de serie. Een week vóór de eerste uitzending op tv kan de gehele eerste aflevering van de serie op de site worden bekeken. Ook is op adameva.nl een online plattegrond van Amsterdam te vinden. Door daarop een marker aan te klikken, of een postcode of straatnaam in Amsterdam in te voeren, kan de bezoeker direct zien welke scènes uit de serie bij hem in de buurt zijn opgenomen én deze fragmenten ook meteen bekijken. Na elke aflevering op tv komen er vier fragmenten bij op de kaart.

Heel bijzonder is de wedstrijd, waarbij bezoekers hun eigen versie van de soundtrack van de serie, `Ik kan blijven kijken', kunnen insturen (elke aflevering eindigt met dit lied, telkens in een andere uitvoering). Of je nu mixt, speelt met je band of meezingt met de gitaar- of pianoversie: het mag allemaal. De songtekst, de akkoorden en instrumentale gitaar- en pianoversies zijn te vinden op de website. De winnaar van de beste ingezonden versie ontvangt een prijzenpakket met cd's, boeken en t-shirts én mag backstage een kijkje komen nemen bij het radioprogramma `GIEL!' van Giel Beelen. In deze ochtendshow op 3FM vindt ook de officiële aftrap van deze actie plaats. Misschien vindt Giel jouw ingezonden versie zó goed dat het een opstapje kan worden naar meer...

Uiteraard is op de website alle achtergrondinformatie over de serie te vinden, waaronder de inhoud en foto's van de komende afleveringen, informatie over de personages én bio's van de acteurs en de makers. Bovendien kunnen bezoekers zich via adameva.nl aanmelden voor de fanpage van `A'dam - E.V.A.' op Facebook en vrienden worden met de hoofdpersonages (nu al hebben 2.375 bezoekers aangegeven dat ze Adam en Eva leuk vinden).

In `A'dam - E.V.A.' (`Amsterdam en vele anderen') volgen we de turbulente liefdesgeschiedenis tussen de in Amsterdam geboren en getogen Eva van Amstel en haar nieuwe buurman, de 24-jarige Adam de Heer, die rechtstreeks uit de Zeeuwse klei in de rumoerige stad is komen wonen. In deze VARA/NTR/VPRO-dramaserie is de stad Amsterdam (met meer dan 350 locaties) de verbindende schakel tussen tal van ingrijpende, ontroerende en hilarische gebeurtenissen.

Elke aflevering kruisen de paden van Adam en Eva die van talloze onbekende anderen, die - vaak zonder dat ze het beseffen - een onomkeerbare invloed op hun leven hebben. Naast het verhaal van Adam en Eva volgt deze mozaïekvertelling ook de verhalen van die vele, vele anderen.

Vanaf 6 maart acht weken lang 'A'dam - E.V.A.' op zondagavond om 21.00 uur op Nederland 2.

Vanaf vandaag online: www.adameva.nl.