Gemeente Rotterdam

walk of fame op hart van zuid

Richard Krajicek ontvangt eerste nieuwe tegel

10 februari 2011 | Advies: vul uw eigen beheerorg. in (raad voor het Centrum) | persbericht

Stichting Walk of Fame heeft bekendgemaakt definitief te kiezen voor Hart van Zuid als nieuwe locatie van de sterrenboulevard. Richard Krajicek ontvangt tegel

Richard Krajicek ontvangt uit handen van wethouder Van Huffelen en Guus de Wit de eerste geadopteerde tegel voor de `nieuwe' Walk of Fame in Hart van Zuid.

Richard Krajicek ontving in Ahoy zijn eigen Walk of Fame-tegel uit handen van wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, buitenruimte en binnenstad). De tegel van de voormalig Wimbledon-winnaar is voorzien van de roestvrijstalen coating die alle tegels op de nieuwe Walk of Fame krijgen. Wethouder Van Huffelen: "Met het onthullen van de eerste nieuwe tegel symboliseren we de start van de aanleg van de nieuwe Walk of Fame. De komst van de sterrenboulevard gaat de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid een flinke impuls geven."

De Stichting Walk of Fame heeft de afgelopen periode gekeken naar alternatieve locaties voor de sterrenboulevard en gezocht naar financiers om zo veel mogelijk sterren mee te kunnen verhuizen. Ahoy heeft als eerste een steen geadopteerd, die van Richard Krajicek. De stichting is nog met een aantal partijen in gesprek over de adoptie van meer tegels. Guus de Wit voorzittern Walk of Fame: "We doen nogmaals een dringende oproep aan bedrijven, particulieren en fanclubs om een tegel te adopteren. De tegels die overblijven gaan we uiteindelijk veilen via www.walkoffame.nl."

Sterren stemmen

De Stichting Walk of Fame en de gemeente Rotterdam lanceerden in november vorig jaar de plannen om de sterrenboulevard te verhuizen. Om de Walk of Fame nieuw leven in te blazen, was gekozen voor een veel chiquere uitstraling en een locatie waar meer mensen kunnen genieten van de boulevard. De beoogde locatie was Hart van Zuid, de gebiedsontwikkeling rondom Ahoy, Zuidplein en het Motorstraatgebied. Vanwege het hoge ambitieniveau was op deze locatie slechts plaats voor 50 van de ruim 200 tegels die nu op de Schiedamsedijk liggen. Om te bepalen welke tegels mee mogen verhuizen naar Hart van Zuid, kon iedereen stemmen op zijn favoriete ster.

De Rotterdamse gemeenteraad heeft op 25 november 2010 via een motie gevraagd om een time-out te nemen rond de verhuizing van de Walk of Fame. Wethouder Van Huffelen heeft daarop de stichting gevraagd om alle mogelijkheden te onderzoeken om de collectie bij elkaar te houden. Samen met de Stichting Walk of Fame heeft de gemeente alternatieve locaties onderzocht. De stichting presenteerde vandaag in Ahoy de bevindingen van haar onderzoek.

Aanvullende informatie

www.walkoffame.nl.

www.hethartvanzuid.nl