Sittards bedrijf komt met oplossingen kwaliteitsverbetering HBO

10/02/2011 02:21

CASE Builders

Het Sittardse CASE Builders komt met oplossingen die een duidelijke bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteitsverbetering van het HBO. Het HBO staat volop in de schijnwerpers door het harde oordeel van de commissie Veerman die onderzoek heeft gedaan naar de toekomstbestendigheid van het hoger onderwijs. De commissie Veerman kwam met een hard oordeel: De studie-uitval is te hoog, talent wordt te weinig uitgedaagd en het systeem is niet flexibel genoeg om in te spelen op de wisselende vraag van studenten en werkgevers. Het kabinet reageerde met verregaande interventies en bezuinigingen.

Case Builders claimt een innovatieve methodiek te hebben ontwikkeld compleet met de bijbehorende online instrumenten die een snelle, directe en onmiddellijk resultaat brengende oplossing betekent als het gaat om terugdringing van de studie-uitval, het ontdekken en aanspreken van talenten van studenten en de aansluiting tussen het HBO onderwijs en het bedrijfsleven. Het bedrijf baseert zich op de successen die zij boekte in het MBO en VMBO met deze methodiek. CASE Builders claimt daarbij dat de inzet van hun instrumenten het onderwijs miljoenen kan opleveren door kostenbesparingen te behalen door minder uitval en doelgerichter onderwijs.

Het bedrijf stelt dat zij met een grote mate van zekerheid kan voorspellen of een student de gekozen opleiding ook daadwerkelijk aan kan en of deze bij de student past.

Dit wordt mogelijk door het online testen van studenten op hun persoonlijkheidskenmerken en natuurlijk aanwezige talenten (competenties). De testuitslagen die zo verkregen worden, worden automatisch gematcht met door CASE Builders berekende profielen van opleidingen en/of beroepen. Deze match geeft inzicht in de juistheid van de studiekeuze die waar nodig kan worden aangepast. Een directe oplossing voor het hoge uitvalpercentage in het HBO die immers voor een groot deel wordt veroorzaakt door verkeerde studiekeuze.

Cees Morsch, directeur van CASE Builders, stelt: "door te testen en te matchen met ons instrument "TestCASE HBO" vinden wij voor elke student altijd de best passende beschikbare opleiding of baan en bij elke stage of baan de best passende beschikbare student"

Daarnaast brengt de methodiek de talenten van studenten nauwgezet in kaart. Dit verhoogt het inzicht in de eigen mogelijkheden van de student en reflectie op de eigen ontwikkeling en kansen op de arbeidsmarkt.

CASE Builders introduceerde deze methodiek al twee jaar geleden in het MBO onderwijs. Inmiddels is met de methodiek veel ervaring opgedaan met aansprekende resultaten. Dit leverde CASE Builders in 2008 de NBL/ICT Award op en in 2010 de Dutch Interactive Award. De methodiek wordt beschreven in het boek van Cees Morsch "Einde aan de onmacht in onderwijs en bedrijfsleven" dat op de website van CASE Builders (www.case-builders.com) en de website www.eindaandeonmacht.nl gratis gedownload kan worden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.case-builders.com