Politie Limburg-Noord

100 boetes bij crimecontroles basiseenheid Gennep


Datum: 11-02-2011
Tijd bericht: 09:58

Plaats: Basiseenheid Gennep
Bij drie uitgebreide crimecontroles in Mook en Middelaar, Bergen en Gennep zijn afgelopen week door de politie in totaal 100 boetes uitgeschreven. De controles duurden van 15.00 uur tot 22.00 uur waarbij alle verkeer werd gecontroleerd. Alle voertuigen en inzittenden werden onder meer gecontroleerd op de vreemdelingenwet, openstaande boetes, gestolen voertuigen, gestolen goederen, het gebruik van alcohol en de aanwezigheid van drugs. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op het dragen van de gordel, deugdelijke verlichting en voertuigtechnische mankementen. Een speciaal afgerichte speurhond werd ingezet om verdovende middelen op te sporen. De controles zijn uitgevoerd door de politie van de basiseenheid Gennep in samenwerking met de collega's van de Duitse Polizei uit Goch, de Koninklijke Marechaussee, Veolia, de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), de spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de parketpolitie, de vreemdelingenpolitie en een speurhondengeleider met speurhond. In totaal werden bij de drie controles 63 politiemedewerkers en 40 medewerkers van overige diensten ingezet. De crimecontroles maakten deel uit van de week van de opsporing en zullen in de toekomst vaker plaatsvinden.

Maandag 7 februari zijn op de Rijksweg in Mook en Plasmolen 31 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 273 auto's gecontroleerd. De meeste overtredingen waren voor een te hoog vermogen van bromfietsen (8), niet kunnen tonen van een rijbewijs (7) en het niet dragen van een gordel (4). De politie heeft in totaal een bedrag van ruim 1300 euro aan openstaande boetes kunnen innen. Bij deze controles werkten ook de spoorwegpolitie en medewerkers van Veolia mee. Zij controleerden in de trein op plaatsbewijzen. Een persoon kreeg hiervoor een boete.

De politie heeft dinsdag 8 februari samen met energieleverancier Enexis twee hennepkwekerijen aangetroffen. Op de Bovensteweg in Mook werd een hennepkwekerij met 100 planten opgerold. De eigenaar, een 51-jarige man uit Molenhoek werd aangehouden. Aan de Onderkant in Milsbeek werden in totaal 208 planten aangetroffen. De 50-jarige eigenaresse werd aangehouden. Beide verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. In beide gevallen was er geen sprake van diefstal van stroom. De planten en apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd.

Bij controles op de Aijenseweg in Bergen en de Rijksweg in Wellerlooi zijn woensdag 9 februari 33 bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 400 auto's gecontroleerd. De meeste overtredingen waren voor niet kunnen tonen van een rijbewijs (5), een te hoog vermogen van bromfietsen (4), het niet dragen van een gordel (4) en te weinig bandenprofiel (4). De douane heeft een boete van 300 euro uitgeschreven voor het gebruik van rode diesel in een bestelauto. Een 33-jarige Pool werd aangehouden voor de vreemdelingenwet en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. In een auto werd 0,5 gram amfetamine en ruim 5 gram weed aangetroffen. In een andere auto werd een joint en een kleine hoeveelheid weed en hash aangetroffen. In beide gevallen werden de drugs in beslag genomen. In totaal werd een bedrag van ruim 1000 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast werden twee kentekenbewijzen ingevorderd vanwege technische mankementen aan de auto.

Op de laatste controledag donderdag 10 februari zijn bekeuringen uitgeschreven. De controles vonden plaats bij de grensovergang van de A77, afrit Boxmeer van de A77, Rijksweg in Heijen, Brabantweg en Ottersumseweg in Gennep waar in totaal 410 auto's werden gecontroleerd. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (12), het niet dragen van de gordel (4) en te weinig bandenprofiel (3). Een auto werd ingevorderd vanwege achterstallige betalingen bij de belastingdienst en een automobilist werd de rijbevoegdheid ontzegd. Twee personen hadden nog boetes openstaan van ruim 860 euro. Een van de twee moest daarna nog een straf uitzitten van 38 dagen.