KPMG

Datum: 11-2-2011

KPMG wordt partner van Stichting Weet Wat Je Besteedt KPMG wordt partner van Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB). WWJB richt zich op het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van jongeren van 12 tot 25 jaar.

KPMG wordt partner van Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB). WWJB richt zich op het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van jongeren van 12 tot 25 jaar. KPMG wil daar graag een bijdrage aan leveren en zal de stichting ondersteunen met financiële middelen, menskracht en expertise. Wouter Bos, oud-minister van Financiën en binnen KPMG leider van de adviespraktijk voor de Publieke Sector en Gezondheidszorg, treedt toe tot het stichtingsbestuur.

Thea Hazel-Stals, directeur van WWJB is verheugd met de steun van KPMG: "Geld speelt in het leven van jongeren een belangrijke rol, maar iedereen gaat anders met geld om. Veel jongeren beseffen dat ze best hulp kunnen gebruiken en zijn wel degelijk geïnteresseerd om meer te leren over omgaan met geld.

WWJB onderscheidt zich omdat wij de dialoog tussen en met jongeren op gang helpen en omdat we samen met jongeren initiatieven ontwikkelen om beter met geld te leren omgaan. We leggen niets op, maar doen het samen. De hulp die KPMG ons biedt, met kennis van financiële zaken en ervaring met veranderen, is prettig maar ook zeker noodzakelijk om daadwerkelijk de houding van jongeren ten opzichte van geld te kunnen veranderen."

Wouter Bos: "Als minister van Financiën heb ik het belang van financiële educatie altijd nadrukkelijk naar voren gebracht. Het vergroot de weerbaarheid van consumenten. Met geld kunnen omgaan en iets weten van financiële producten als betaal- en spaarrekeningen, verzekeringen en leningen is ook voor jongeren essentieel. We weten allemaal dat je bijvoorbeeld door onverantwoord leengedrag al op jonge leeftijd behoorlijk in de knoei kunt komen.

Natuurlijk is financiële bewustwording voor deze doelgroep iets anders dan de financiële en andere issues waarmee wij binnen KPMG dagelijks bezig zijn. Maar wij willen met steun aan projecten als Weet Wat Je Besteedt duidelijk maken dat we ons denken en doen niet alleen in willen zetten voor grote bedrijven en overheidsorganisaties. Daarom sluiten we ons graag aan bij deze brede coalitie van organisaties die achter dit initiatief staan. Samen met de andere partners van WWJB denk ik dat wij kunnen helpen om de financiële zelfredzaamheid van jongeren te versterken. "

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andy Bellm, +31 20 656 7039.