Gemeente Hoogeveen

Culturele Alliantie met provincie

11 februari 2011 - De gemeente Hoogeveen heeft, samen met de andere Drentse gemeenten, een overeenkomst ondertekent voor een culturele alliantie met de provincie.
De alliantie bestaat uit gemeenschappelijke ambities en maatwerkafspraken over de gezamenlijke inzet van middelen voor de uitvoering. De financiële bijdrage van de provincie aan culturele activiteiten en voorzieningen in Hoogeveen bedraagt in 2011 en 2012 in totaal minimaal 111.791,- euro. Wethouder Ton Bargeman: `Met deze bijdrage van de provincie en het gerichter inzetten van bestaande eigen middelen wil de gemeente een impuls blijven geven aan de realisatie van de culturele doelstellingen.'

Plannen voor de komende twee jaar

Maatwerkafspraken worden gemaakt rond verschillende thema's, zoals cultuureducatie en participatie, archiefbeleid, cultuurhistorie en monumentenzorg. De afspraken worden vastgelegd in tweejarige uitvoeringsprogramma's. Voor 2011 en 2012 gaat het voor de gemeente Hoogeveen om het uitbreiden van cultuurtraject naar MBO en mediawijsheid naar VO, het continueren van de Hiphop School, kunstzinnige vorming aanbieden in wijken en dorpen, het historisch archief toegankelijk maken via internet, en het opstellen van een databank met basisinformatie over monumenten en cultureel erfgoed. Ook een haalbaarheidsonderzoek naar een eventueel te realiseren centrum voor cultuur, toerisme en horeca in het centrum staat op het programma voor de komende jaren.