Ingezonden persbericht


|Persbericht                                                               |
|Utrecht, 11 februari 2011                                                 |
Robert Kat wint IVBN-scriptieprijs 2011

Deze week werd in het WTC in Amsterdam de jaarlijkse IVBN Scriptieprijs uitgereikt.

drs. Robert Kat MSRE MRICS RT, taxateur bij DTZ Zadelhoff, ontving uit handen van juryvoorzitter Cor Worms de glazen Scriptieprijs Award en een bedrag van EUR 5.000,- voor zijn aan de Amsterdam School of Real Estate uitgevoerde onderzoek 'De (krediet)waardigheid van vastgoed'.

De jury van de IVBN scriptieprijs concludeerde in haar juryrapport: "Robert brengt met het door hem gebouwde, professionele ratingmodel voor vastgoedobjecten een symbiose tot stand tussen elementen van de financieringsleer en het risk management op vastgoedobjectniveau. Op zichzelf vinden wij dit vrij direct bruikbare model al een bijdrage aan transparantie in onze sector."

Het model is reeds uitgebreid getest op een tiental objecten en wordt nog op enkele objecten verder getest. Het is voornamelijk geschikt voor financiering en portefeuilles. Cuno van Steenhoven, voorzitter Dagelijks Bestuur van DTZ Zadelhoff: "Wij zijn bijzonder trots dat deze prestigieuze scriptieprijs is toegekend aan onze collega Robert Kat. Zijn nieuwe ratingmodel is zeer goed toepasbaar in de praktijk. DTZ Zadelhoff is vast van plan dit nieuwe vastgoedratingmodel voor kantoorbeleggingen ook geschikt te maken voor de dagelijkse praktijk, die om steeds meer onderbouwing van taxaties vraagt."

De IVBN-Scriptieprijs is een door de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN) ingestelde jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland.

|

Ingezonden persbericht