Ingezonden persbericht



---


+++ Persbericht +++

Frogster Doneert 82.000 Euro aan de Kinderen in Bhutan Uitgever kan extra projecten van Save the Children ondersteunen dankzij overweldigende donaties vanuit de gamecommunity

Berlijn, 11/02/2011: Met een resultaat dat de verwachting van het bedrijf zelf ver te boven gaat, heeft Frogster zijn liefdadigheidsactie ten behoeve van kinderen en jong volwassenen in Bhutan in januari afgesloten. Gisteren kon de uitgever van online rollenspellen een cheque van 82.000 euro overhandigen aan Save the Children Germany e.V., dankzij de overweldigende steun van de gamecommunity. In vergelijking met een soortgelijke actie vorig jaar, kon Frogster het gedoneerde bedrag meer dan verdubbelen. Naast het opzetten van zogenaamde 'klassen op afstand' in de geïsoleerder bergregio's van Bhutan zoals oorspronkelijk gepland, kan 's wereld grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie nu extra hulpprojecten in het land opzetten.

Het 'klassen op afstand' project richt zich niet alleen op het bouwen van scholen. Save the Children zorgt er ook voor dat kinderen en jong volwassenen een goede opleiding en gezondheidszorg krijgen. Tegelijkertijd worden families onderwezen in de problematiek die jong volwassenen ondervinden. Daarnaast zal Save the Children 40 assistent adviseurs trainen via een driedaagse workshop voor jong volwassenen, georganiseerd door de kinderrechtenorganisatie op hoger-onderwijslocaties in het hele land.

Dankzij Frogsters donatie kunnen er ook twee edities van een jongerengids worden gedrukt. De jongerengids geeft jong volwassenen informatie over carrièremogelijkheden en andere onderwerpen. Verder zal Save the Children twee jeugdcentra opzetten en daar twee begeleiders voor jong volwassenen in dienst nemen en trainen.

Vanwege de positie van het land in het midden van het Himalaya gebergte, was Bhutan tot voor kort grotendeels geïsoleerd van de buitenwereld. Kathrin Wieland, de Duitse Executive Director van Save the Children bezocht het land twee jaar geleden en kent de problemen daar: "In Bhutan kunnen kinderen ineens over het Internet surfen en langs 400 tv-kanalen zappen. In tegenstelling tot hun ouders, die nooit hebben geleerd om te lezen of te schrijven. Ze zijn in hun leven nog nooit blootgesteld aan advertenties. In andere woorden, er is hier een botsing tussen twee tijdperken van beschaving." Met hun locale projecten zal Save the Children kinderen en hun families assisteren tijdens dit transformatieproces en de negatieve neveneffecten op de leefomstandigheden van jong volwassenen zoals vervuiling, drugsmisbruik en misdaad terugdringen.

Frogster begon het liefdadigheidsproject mid-december 2010. Tot het eind van de actie in januari konden spelers van Runes of Magic en Bounty Bay Online exclusieve virtuele mounts en ship covers in de respectievelijke shops van de online rollenspellen aanschaffen. De opbrengst hiervan, na aftrek van BTW en andere vaste kosten van derde partijen, financiëren nu de projecten van Save the Children in Bhutan. Runewalker, de Taiwaneese ontwikkelaar van Runes of Magic, zag af van zijn deel van de opbrengst van verkopen van de mounts om de liefdadigheidsactie vanuit hun kant te ondersteunen.

Tijdens het overhandigen van de cheque, reageerde Seth Iorio, Director van Frogster Interactive Pictures AS, op het resultaat: "We al sinds het begin onder de indruk van en geïnspireerd geweest door het werk van Save the Children in de bergregio's van Bhutan. We zijn erg blij dat dankzij de steun van onze spelers, we het bereik van onze samenwerkingsprojecten veel verder kunnen uitbreiden."

Kathrin Wieland, Executive Director van Save the Children Germany e.V., was meer dan aangenaam verrast door de gulle gift van de computerspelspelers: "Ik ben heel erg blij met de samenwerking van Frogster en hun spelers, wat ons de mogelijkheid geeft de weg vrij te maken voor een betere toekomst voor deze kinderen."

Media:

http://presse.frogster.de/?d=Frogster_Corporate/Photos/Charity

(Login: presseaccount / Password: Presse4F1Pp)

Media Contact
UnitedGames
Zaanweg 119b
1521 DS Wormerveer
T +31 75 621 70 86
E press@unitedgames.com
W www.unitedgames.com

Frogster - We take you to a new world!
De Frogster groep is in Berlijn gevestigde uitgever van online games. Frogster focust zich op de marketing en operationele werkzaamheden van virtuele wereld, zogenaamde massively multiplayer online games - een van de snelst groeiende sectoren in de entertainmentindustrie. Met toptitels zoals 'Runes of Magic' en 'Bounty Bay Online' heeft Frogster al meer dan 5 miljoen geregistreerde spelers verzameld wereldwijd. Recentelijk heeft Frogster aangekondigd om in 2011 twee hoogst ambitieuze MMO games uit te geven: 'TERA' en 'Mythos'. Frogster heeft ook de intentie om binnenkort in de snelgroeiende markt van browsergames te stappen met 'Bounty Bay Live' en 'Throne of Fire'. Momenteel werken er bij de Frogster groep meer dan 200 werknemers op gameontwikkeling, licensering, IT, web design en webontwikkeling, productmanagement, marketing, PR, web publicering, community-management, helpdesk, sales, hosting, facturatie en financiën/administratie. Frogsters dochterondernemingen Frogster Online Gaming, Frogster America en Frogster Pacific doen marketing en voeren operationele werkzaamheden uit voor hun games in Europa, de Verenigde Staten en Oceanië respectievelijk. Aandelen van Frogster Interactive Pictures AG staan beursgenoteerd in het Early Standard segement van de Frankfurt stock exchange sinds februari 2006. Internet: www.frogster.de

Over UnitedGames
UnitedGames is toonaangevend ontwikkelaar en uitgever van Social Multiplayer Online Games. Haar hoofdkwartier bevindt zich in Nederland en het bedrijf opereert in 20 landen. Het portfolio bevat onder andere de grootste zeilcommunity en de grootste online MMO game ter wereld. Meer dan 100 miljoen spelers vermaken zichzelf in de games van United Games. Alle games zijn speelbaar via het web en je mobiele telefoon.. United Games is opgericht in oktober 2007 en is onderdeel van de bwin groep sinds september 2009. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.unitedgames.com.


---- --