Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 18-11-2010

Overweldigende belangstelling Boot Holland

Leeuwarden - De belangstelling voor de 21 editie van Boot Holland overtreft alle verwachtingen. Nu, een kleine drie maanden voor de start van de beurs, is tachtig procent van de totale standruimte al verhuurd. Een geweldige ontwikkeling voor de organiserende WTC Expo. Pieter Fokkema, projectleider van Boot Holland: "De laatste weken is het een gekkenhuis. Het lijkt alsof iedereen op Boot Holland wil staan. De prognose is dat het lang van tevoren is uitverkocht. Dat is nu al zeker."

Het is duidelijk; Boot Holland ligt op koers. Fokkema: "De watersport heeft het niet gemakkelijk in deze economisch gezien zware tijden. Waar in het verleden werd deelgenomen aan meerdere beurzen is men tegenwoordig een stuk selectiever. En dan is het natuurlijk fantastisch dat massaal wordt gekozen voor Boot Holland."

Deelnemers pakken groots uit op de komende Boot Holland. Voorbeelden zijn Tornado Sailing die met twee in plaats van één boot aan de steiger ligt, hetzelfde geldt voor Reline en ABIM komt met drie in plaats van met twee schepen. Nieuw is onder meer dat AFT Roestvast Staal ook een steigerplaats heeft, Pollard Jachtbouw in de Saksenhal een eilandstand heeft van 150 m² en Aqualine Yachts terug van weggeweest is. Verder komt Jetten Yachting met de nieuwe Jetten 38 Cabrio en is Brandsma Jachten present met de nieuwe generatie Luna 34. Ook is er veel belangstelling uit de sloepen en open boten hoek. Menken Maritiem heeft een grotere eilandstand dan dit jaar en Maril/Antaris/Makma komt met een 700 m² groot paviljoen. Fokkema: "Verrassend is dat we 25 bedrijven hebben ingeschreven die nog niet eerder op Boot Holland hebben gestaan. Daaronder veel toeleveranciers maar ook staalbouwers en sloepenbouwers.

Midzwaard zeiljachten verzamelen zich op Waddenpaviljoen Naast het aanwezige Elektrisch Varen paviljoen en Rond- en Platbodem paviljoen komt er dit jaar een paviljoen speciaal voor zeiljachten die kunnen droogvallen. Voor dit zogenaamde Waddenpaviljoen wordt een zandplaat aangelegd waarmee het een weergave is van een drooggevallen plaat in de Waddenzee. Het paviljoen wordt aangekleed met meerpalen, trossen, ankers en een heuse vuurtoren. Er is plaats voor 10-15 boten met een midzwaard.

Boot Holland 2011 wordt gehouden van 11 t/m 16 februari in het WTC Expo in Leeuwarden. Telefoon: 058 29 41 500. Internet: www.boot-holland.nl


---

Noot voor de redactie;