Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg gaat door met voorbereidingen
Vossenberg West II

In december 2010 heeft de Raad van State goedkeuring onthouden aan het bestemmingsplan Vossenberg west II. Na het bestuderen van de uitspraak heeft de gemeente besloten om een nieuw bestemmingsplan en milieueffectrapport (MER) op te stellen. De behoefte en de economische noodzaak van dit bedrijventerrein zijn voor de gemeente groot en worden ook door de Raad van State onderschreven. Binnen het nieuwe bestemmingsplan wordt een geluidbeheerplan geïntegreerd. Hierin staan richtlijnen over de hoeveelheid geluid dat door een bedrijf mag worden geproduceerd.
Korte proceduretijd
Door het bestemmingsplan, de MER-procedure en de aanvraag omgevingsvergunning parallel aan elkaar te laten lopen wordt de proceduretijd verkort tot ruim één jaar. De omgevingsvergunningen zijn voor twee bedrijven die zich willen vestigen op Vossenberg West II, waaronder de realisatie van een containerterminal en zwaaikom. De containers die bestemd zijn voor het logistiek georiënteerde bedrijventerrein Vossenberg hoeven dan niet over de weg, maar kunnen over water vervoerd worden. Dit levert voor de gemeente milieuwinst op.
Wethouder Joost Möller (Ruimtelijke Ordening): "We gaan door met het voorbereiden van het bedrijventerrein Vossenberg west II. De ontwikkeling van dit terrein is van groot economisch belang voor Tilburg. Uitbreiding van logistieke activiteiten op Vossenberg West II brengt werkgelegenheid met zich mee. Juist in deze economisch wat mindere tijden is het belangrijk om nieuwe banen te scheppen."
Het in dit persbericht genoemde collegebesluit is een ontwerpbesluit. Dit besluit wordt voorgelegd aan de raadscommissie Fysiek op 14 februari en de raadsvergadering op 14 maart