Nederlandse Kano Bond


3 februari 2011

Groninger kanoverenigingen promoten kanopolo

Met het Nederlands Kampioenschap kanopolo in het weekeinde van 12 en 13 februari bij GKV in Groningen en het 24 uur kanopolotoernooi in het weekeinde van 26 en 27 februari bij KVSO in Stadskanaal blazen de Groninger kanoclubs behoorlijk in de bus. Bij deze twee evenementen komen alle klassen kanopoloers aan bod.

Het is voor de in 1979 opgerichte Kanovereniging Stadskanaal en omstreken eind februari voor de tweede keer dat de 24 uur van Stadskanaal wordt georganiseerd. Het eerste toernooi vorig jaar het eerste officiële 24-uurstoernooi in Nederland was met tien teams een groot succes. Voor het komende toernooi hebben zich al elf teams ingeschreven en er kunnen er in totaal 16 aan deelnemen. De deelnemende teams komen in de landelijke competitie uit in de tweede en derde klasse.

^(S-Photographics)

Vanwege de beperkte ruimte in het zwembad tellen de teams niet vijf maar vier personen. Maar met deze kleine teams krijgt het kanopolo natuurlijk wel meer snelheid. In het zwembad in het Kanaalster Pagedal moeten in 24 uur 48 wedstrijden worden afgewerkt. Niet alleen een slijtageslag voor de teams maar zeker ook voor de organisatie. KVSO heeft de Kanaalster wethouder van sportzaken¸ Johan Hamster bereid gevonden zaterdag 26 februari om 10.00 uur het startsein te lossen.

^(S-Photographics)

De wedstrijden in de provincie Groningen laten zien dat kanopolo nog steeds enorm populair is onder jonge kanovaarders. KVSO is daarnaast druk doende om het toervaren met nieuwe vaarroutes onder de aandacht te brengen.
De Veenkoloniën en vooral Westerwolde waar enkele beken in hun oeroude stroomdalen zijn teruggebracht¸ bieden de toervaarder fantastische tochten door de natuur. Tochten door oude kanalen voeren kanovaarders ook door fraaie delen van het Duitse grensgebied Emsland waar oude hoogveengebieden met zijn heel zeldzame vegetatie met onder meer zonnedauw zijn te bewonderen. Kortom¸ de Kanaalster kanovereniging timmert weer behoorlijk aan de weg.

Teams die nog willen inschrijven: info@kvso.nl

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright