Provincie Noord-Holland

Wandel mee onder de N201

09 februari 2011 -

Gedeputeerde Rob Meerhof, wethouder Pieter van de Stadt van Heemstede en Vincent Pieters, regiomanager Dienst Landelijk Gebied, verrichten zaterdag 12 februari de officiële opening van de voetgangerstunnel onder de N201 in Heemstede.

Aansluitend vindt er een wandeling plaats onder begeleiding van een IVN-gids. Iedereen is welkom.

Tussen het Oude Slot en Hageveld ligt de N201, de Cruquiusweg. Deze weg vormde voor fietsers en wandelaars een barrière voor een relatief onbekend, maar mooi stukje groen in Heemstede. Een gebied waar recreanten, langs de oevers van de Ringvaart en het Spaarne, kunnen genieten van rietzomen, graslanden, parken en de monumentale gebouwen van het Oude Slot en Hageveld.

De provincie heeft met financiële steun uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) en de gemeente Heemstede het gebied toegankelijk gemaakt. Nabij de brug over de Ringvaart is een tunneltje onder de N201aangelegd. Er zijn fiets- en wandelpaden aangelegd en er vaart een trekpontje. Ook zijn er wandelpaden aangelegd langs de oevers van Ringvaart en Spaarne.

Programma
De opening start met een wandeling vanaf het Oude Slot, Ringvaartlaan in Heemstede om 14.00 uur, verzamelen om 13.30 uur. Rond 14.15 uur vindt de opening van de tunnel onder de N201 plaats.

De provincie werkt samen met u aan groen op de kaart. Zodat alle inwoners van Noord-Holland binnen tien minuten van hun huis kunnen recreëren en ontspannen.

---