KRO

KRO's In de Schaduw van het Nieuws over stress onder politieagenten

Uitzenddatum: 12/02/2011

In KRO's In de Schaduw van het Nieuws, zaterdag (21.10 uur, Ned.2): zware stress en psychische problemen bij agenten. In het leger wordt inmiddels erkend dat extreme werkomstandigheden tot trauma´s kunnen leiden. Maar bij de politie wordt dat volgens de vakbonden nog onvoldoende onderkend. Wat overkomt agenten? En hoe gaan ze hiermee om?

Agenten worden bedreigd, treffen slachtoffers van zelfmoord aan, komen als eerst bij een zwaar verkeersongeluk en verhoren makers van kinderporno. De politieman staat in de vuurlinie van de samenleving. Binnen de politiekorpsen heerst nog steeds de opvatting dat je er maar tegen moet kunnen. Niet iedere agent kan dit jarenlang aan. Zeker niet wanneer je op elk verjaardagsfeestje te horen krijgt dat agenten alleen maar bekeuringen uitdelen.

Te gast in KRO's In de Schaduw van het Nieuws o.a getraumatiseerde (ex)agenten, hulpverleners en (oud)hooligans.

In de Schaduw van het Nieuws is een actueel gespreksprogramma over brandende kwesties die mensen raken. Welke schrijnende persoonlijke verhalen gaan schuil achter grote nieuwsfeiten? En voor welke onmogelijke keuzes komen mensen te staan? Dit seizoen wordt het programma live uitgezonden vanuit het Werktheater in Amsterdam. De presentatie is in handen van Arie Boomsma.

KRO's In de Schaduw van het Nieuws, zaterdag 12 februari om 21.10 uur op Nederland 2.
Live vanuit Het Werktheater Amsterdam.