CDA


Nieuws
CDA actief met natuur en landschap
donderdag 10 februari 2011

Bezoek aan Gorsselse Heide en Brummen

Op zaterdag 12 februari brengen kandidaat Statenleden van het CDA vanaf half 11 een bezoek aan de Gorsselse heide in Eefde. Aandachtspunt is de uitvoering van het Natuurherstelplan met het omringende gebied. De Stichting IJssellandschap heeft in april 2009 het voormalige defensieterrein âDe Gorsselse heideâ van Domeinen aangekocht. Voor het eerst werd een terrein met de bestemming natuur gegund aan een particuliere stichting. Een voorwaarde voor de aankoop was dat binnen 3,5 jaar een natuurherstelplan gedetailleerd zou worden uitgevoerd.

De Stichting Marke Gorsselse Heide voert de regie over het herstel en het beheer en doet dat door, voor en met de lokale bevolking. Het probleem is een verschil van mening tussen Rijk en provincie over het subsidiëren van de uitvoerkosten van het Natuurherstelplan. De stichtingen staan als gevolg hiervan in de kou.

Om 10.30 uur zijn kandidaat Statenleden van het CDA ter plaatse van de Elzerdijk bij de ingang van het bos schuin tegenover de Skelterbaan. Daar zal worden gesproken met de betrokken Stichting over langs welke weg het probleem in de volgende Statenperiode kan worden opgelost.

Het CDA vindt het realiseren en in stand houden van natuurdoelen belangrijk. Ook wil het CDA agrarisch natuurbeheer stimuleren.

Praktijkdag Heggen vlechten in Brummen
Aansluitend bezoeken de kandidaat Statenleden van het CDA de Praktijkdag âHeggen vlechtenâ, georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Het bezoek is om 12.30 uur op de Weg naar het Ganzen Ei 10 in Brummen.

Onder leiding van Lex Roeleveld van de Stichting Heg en Landschap zal het CDA ook meters vlechtwerk gaan maken. Naast de kandidaat Statenleden, zijn ook leden van de CDA afdeling Brummen aanwezig.