Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Excursie door de geschiedenis in de Strubben

Op zaterdag 12 februari organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een excursie in de Strubben-Kniphorstbosch. De Strubben liggen vol prehistorische overblijfselen van de eerste bewoners van dit gebied. Een ervaren gids leidt de deelnemers langs de meest interessante plekken van dit eerste archeologische reservaat van Nederland. Deelnemers raken tevens op de hoogte van de werkzaamheden door Staatsbosbeheer in dit gebied. De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van de Kymmelsberg en eindigt om ongeveer 12.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De Strubben-Kniphorstbosch, ten oosten van het dorp Schipborg, is een gebied dat eigendom is van Staatsbosbeheer. Het staat bekend als eerste archeologische reservaat van Nederland. Het gebied herbergt dan ook veel sporen van mensen die hier duizenden jaren geleden leefden. Het is een bos met veel lage, kromgegroeide, grillige eikenbomen. Deze vormen zorgen voor de mysterieuze sfeer. Staatsbosbeheer is deze winter aan het werk in dit gebied, met als doel de archeologische waarden tot hun recht te laten komen. Tijdens de excursie raakt u op de hoogte van deze ontwikkelingen. U komt langs veel oude plekken, grafheuvels en hunebedden. Ook zijn er nog sporen uit de recentere geschiedenis zichtbaar, zoals de bomtrechters uit de Tweede Wereldoorlog.

Datum: zaterdag 12 februari
Starttijd: 10.00 uur
Startplaats: Parkeerplaats tegenover de Kymmelsberg, nabij kruising Borgweg-Esweg te Schipborg Honden worden niet toegelaten.

Bijlage: foto Strubben Schipborg © NP Drentsche Aa

----------

Noot voor redacties