Ingezonden persbericht


Bollwerk/Andrea Boll nog te zien in Nederland

Tanzhaus Zürich

Bollwerk is trots op de benoeming van Andrea Boll tot artistiek leider van Tanzhaus Zürich per 1 mei. Tanzhaus Zürich is een expertisecentrum voor hedendaagse dans: productiehuis, trainingscentrum, performanceruimte, informatiecentrum en ontmoetingsplek.

"Ik verheug me erop het Tanzhaus Zürich als uniek instituut voor de Zürichse en Zwitserse dans verder te ontwikkelen en naar een toekomst met meer internationale uitwisseling te leiden. Het Tanzhaus zal een bruisende plek voor hedendaagse dans zijn, een magneet voor jong en oud en kunstenaars uit de hele wereld", aldus Andrea.

Wa(h)rEsGelogen
première in CaDance festival
zaterdag 12 februari, 19.30u
zondag 13 februari, 20.30u met inleiding om 19.45 uur olv. Steven Peters.

"Boll en, in het bijzonder, Kadar zijn fantastische dansers, de andere vijf eveneens. Hun bewegingen zijn nooit willekeurig, de lichaamstaal vol en uitgewerkt." "Het beeld, de muziek en de inhoud is net als de dans zelf: op hoog niveau en adequaat." (uit: tanckritika.hu) U kunt nog kaarten bestellen voor beide voorstellingen via het CaDance festival. Daarna is de voorstelling nog te zien in een aantal theaters.

Klik hier voor scènefoto's die zijn gemaakt door Kövágó Nagy Imre. En de foto's van Jókúti György kunt u hier zien.

Om alvast een indruk te krijgen van de voorstelling kunt u hier de trailer bekijken. fotografie Kövágó Nagy Imre

Pic Pac
Voor de derde keer presenteert Meekers het minifestival Hatchlings#3 in de Rotterdamse Schouwburg. Artistiek leider Arthur Rosenfeld nodigde voor deze editie de choreografen Andrea Boll, Roser López Espinosa en Paul Selwyn Norton uit om een korte jeugdvoorstelling te maken. Andrea zet met Pic Pac haar eerste stappen richting jeugddans en waagt zich zelfs aan een voorstelling voor de allerkleinsten. Op zondag 20 februari vindt om 17.00 uur de p remière plaats. Voor alle speeldata en het reserveren van kaarten kunt u terecht bij de Rotterdamse Schouwburg.

Bollwerk is nu ook te volgen op Facebook: word vriend! www.bollwerkweb.nl - weblog - bolltube - info@bollwerkweb.nl


Ingezonden persbericht