Ingezonden persbericht


BVV Barendrecht viert 85-jarig jubileum

BARENDRECHT - BVV Barendrecht bestaat zaterdag 12 februari a.s. precies 85 jaar. Op 12 februari 1926 zag de voetbalvereniging het levenslicht onder de naam Door Eendracht Tot Overwinning (DETO), dat in de jaren '30 werd omgedoopt tot Barendrecht. In de thuiswedstrijd van de rood/witten tegen SC Genemuiden aanstaande zaterdag, wordt stilgestaan bij het 85-jarig jubileum.

Voorafgaand aan het Topklasse-duel tussen Barendrecht en Genemuiden, wordt de wedstrijdbal door een heuse parachutist afgeleverd op de middenstap van het hoofdveld van sportpark De Bongerd. De door Van Es Gerechtsdeurwaarders gesponsorde parachutesprong is de feestelijke opening van het jubileumjaar van BVV Barendrecht, dat nog de rest van het seizoen wordt gevierd. Na afloop van de wedstrijd biedt de Businessclub van BVV Barendrecht haar sponsors en het bestuur van de rood/witten een buffet aan ter ere van het jubileum.

De officiële opening van het 85-jarig jubileum betekent ook dat de overige jubileumacties van start gaan. Zo begint MCD Barendrecht binnenkort met de reeds aangekondigde voetbalplaatjesacties, waarvoor alle jeugdleden van de rood/witten op de foto zijn gezet. Het resultaat is een prachtig jubileumboek, waarin naast vele actuele voetbalfoto's ook de historie van de club beschreven staat. In juni en juli staan ook nog een aantal feestelijkheden gepland, waaronder de traditionele voetbalwedstrijd Barendrecht - Feyenoord.




Ingezonden persbericht