Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen van maandag 12 t/m maandag 14 februari 2011

HILVERSUM, 11 februari 2011

Extra NOS Studio Sport voor WK allround schaatsen in Calgary

Zaterdag 12 (20.20-01.20 uur) en zondag 13 februari (20.20-02.00 uur) is het WK allround live te volgen bij de NOS op Nederland 3. Dione de Graaff presenteert de extra uitzendingen van NOS Studio Sport en voormalig schaatskampioen Rintje Ritsma analyseert de ritten. Het commentaar bij de diverse afstanden wordt geleverd door Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Frank Snoeks. De gebeurtenissen langs de baan in Calgary en achter de schermen worden verslagen door Bert Maalderink en Erik van Dijk. Klik hier voor de TV-promo.

Verslaggever Sebastiaan Timmerman houdt de luisteraar op Radio 1 op de hoogte van dit toernooi in NOS Langs de Lijn op zaterdag (19.00-23.00 uur), in een langere uitzending op zondag (20.30-23.00 uur) en in de lopende programmering. Ook op www.nos.nl zijn de prestaties van de schaatsers te volgen.

NOS start Provinciale Statenverkiezingen met twee debatten

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart organiseert de NOS twee verkiezingsdebatten. NOS radio begint zondag 13 februari met een twee uur durend debat vanaf 12.00 uur op Radio 1. NOS televisie volgt op 14 februari, op Nederland 2 met een debat van 20.55 tot 21.55 uur. Beide debatten zijn ook op NOS Politiek 24 te volgen.

NOS Radio 1 Journaal verkiezingsdebat

Acht politici uit de Eerste of Tweede Kamer nemen deel aan het debat vanuit het NOS-gebouw in Hilversum. Het gaat om Loek Hermans, lijsttrekker VVD 1ste kamer, Elco Brinkman, lijsttrekker CDA 1ste Kamer, Job Cohen, fractievoorzitter PvdA 2e kamer, Alexander Pechtold, fractievoorzitter D66 2e kamer, Jolande Sap, fractievoorzitter GroenLinks 2e kamer, Emile Roemer, fractievoorzitter SP 2e kamer, Marianne Thieme, fractievoorzitter Partij voor de Dieren 2e kamer en Machiel de Graaf, de nieuwe lijsttrekker van de PVV voor de Eerste Kamer. Met presentatoren Lucella Carasso en Joost Vullings debatteren deze politici over veiligheid, asielbeleid, immigratie, economie, onderwijs en de rol van de Eerste Kamer.

Nederland Kiest, verkiezingsdebat

Voor het tv-debat vanuit de vergaderzaal in de Eerste Kamer treden de acht lijsttrekkers uit de Eerste Kamer van de acht grootste partijen in ons land aan. Dat zijn: Loek Hermans, lijsttrekker 1ste Kamer VVD, Marleen Barth, lijsttrekker 1ste Kamer PvdA, Elco Brinkman, lijsttrekker 1ste Kamer CDA, Tini Kox, lijsttrekker 1ste Kamer SP, Roger van Boxtel, lijsttrekker 1ste Kamer D66, Tof Thissen, lijsttrekker 1ste Kamer GroenLinks, Roel Kuiper, lijsttrekker 1ste Kamer CU en Machiel de Graaf, de nieuwe lijsttrekker van de PVV voor de Eerste Kamer. Onder leiding van Dominique van der Heyde en Ferry Mingelen wordt gedebatteerd over de thema's bezuinigingen/economie, onderwijs/innovatie, immigratie/integratie, internationaal beleid/Europa en de rol van de Eerste Kamer ten opzichte van het kabinet. Klik hier voor de promo.

www.Nederlandkiest.nl

Op deze site is informatie in tekst, audio en video over de komende Provinciale Statenverkiezingen te vinden. Van portretjes van de deelnemers aan de verschillende NOS-debatten tot uitleg over het 'hoe en wat' van de Eerste Kamer. In de komende weken wordt de site aangevuld met campagnenieuws. Liefhebbers van politiek kunnen ook hun kennis van de aankomende verkiezingen testen. Via de site kunnen bovendien de verschillende NOS-programma's worden bekeken. Allereerst de twee verkiezingsdebatten van 13 en 14 februari, later het grote tv-debat op 1 maart en de uitslagenavond van 2 maart.

Proces Wilders live bij de NOS

De NOS doet op maandag 14 februari vanaf 09.45 uur op Nederland 1 en het digitale themakanaal NOS Journaal 24 live verslag van de tweede regiezittingsdag in de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Aanvankelijk vond het proces tegen Wilders in de herfst van 2010 plaats. Hij stond voor de rechter wegens het aanzetten tot haat en discriminatie en voor groepsbelediging. Dat proces eindigde met een wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz, dat door de wrakingskamer werd toegewezen. Daardoor moet het hele proces met nieuwe rechters opnieuw gedaan worden. De rechter zal maandag een beslissing nemen over alle verzoeken die op de eerste regiezittingsdag op 7 februari zijn gedaan met betrekking tot de inhoud van de rechtszaak en ook zal bekend worden wanneer het feitelijke proces begint. Het NOS Radio 1 Journaal verslaat deze zitting in de lopende programmering.

ZATERDAG 12 FEBRUARI

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport Tennis (14.00-16.00 uur)

· Live verslag van de eerste halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Mark Brasser.

NOS Sportjournaal (18.15-18.21 uur)

· Tennis: samenvatting van de vandaag gespeelde eerste halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

· Skiën: aandacht voor het WK alpineskiën afdaling mannen in Garmisch-Partenkirchen.

· Aandacht voor het overige sportnieuws van vandaag.

NOS Studio Sport Eredivisie (22.35-23.36 uur)

· Samenvattingen van de vandaag gespeelde wedstrijden in de Eredivisie:

- ADO Den Haag-VVV Venlo (commentaar: Ronald van der Geer)

- Feyenoord-Heracles Almelo (commentaar: Jeroen Grueter)

- Willem II-FC Utrecht (commentaar: Philip Kooke)

- FC Twente-Vitesse (Jeroen Elshoff)

- AZ-PSV (commentaar: Arno Vermeulen)

NOS Studio Sport (23.25-23.50 uur) vervalt i.v.m. extra uitzending WK Allround schaatsen op Nederland 3.

NEDERLAND 3

NOS Studio Sport Schaatsen (20.20-01.20 uur)

Schaatsen: live verslag van het WK allround in Calgary. Commentaar: Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Frank Snoeks. Verslaggeving: Bert Maalderink en Erik van Dijk

Ook aandacht voor:

· Tennis: beelden van de tweede halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Marcella Mesker.

· Skiën: aandacht voor het WK Alpineskiën afdaling mannen in Garmisch-Partenkirchen.

RADIO 1

In de lopende programmering

· Tennis: flitsen van de eerste halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Jan Roelfs.

NOS Langs de Lijn (16.30-18.00 uur)

· Het wekelijkse sportforum met vaste gast Ton Boot, journalist Jaap de Groot (De Telegraaf) en oud-wielrenner en -ploegleider Theo de Rooij.

· Tennis: nabeschouwing van de eerste halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Jan Roelfs.

NOS Langs de Lijn (19.00-23.00 uur)

· Schaatsen: live flitsen van het WK allround in Calgary. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

· Live flitsen van de wedstrijden in de Eredivisie:

- ADO Den Haag-VVV Venlo (commentaar: Ragnar Niemeijer)

- Feyenoord-Heracles Almelo (commentaar: Frank Wielaard)

- Willem II-FC Utrecht (commentaar: Andy Houtkamp)

- FC Twente-Vitesse (Richard van der Made)

- AZ-PSV (commentaar: Bas Ticheler)

· Tennis: live flitsen van de tweede halve finale in het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Jan Roelfs

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Stephan Sanders

· Schaatsen: live flitsen van het WK allround in Calgary. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

· Onderwerpen nog niet bekend.

ZONDAG 13 FEBRUARI

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (13.10-17.50 uur)

· Tennis: live verslag van de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Marcella Mesker en Jan Siemerink.

· Voetbal: overzicht van de Eredivisiewedstrijden van vandaag. Verslaggever Joep Schreuder peilt de stemming bij Roda JC dat speelt tegen Ajax.

· Schaatsen: terugblik op de eerste dag van het WK allround in Calgary.

· Schaatsen: Is er nog toekomst voor het allround schaatsen? Een bijdrage van Mart Smeets.

· Atletiek: ruime samenvatting van het NK indoor in Apeldoorn.

· Rugby: beelden van de wedstrijd Ierland-Frankrijk in Dublin in het kader van het Six Nations Tournament. Commentaar: Hans Brian.

· Schaatsen: uitgebreide samenvatting van de zaterdag gereden marathon op natuurijs in Falun, Zweden.

· Volleybal: samenvatting van de gisteren gespeelde competitie wedstrijd volleybal Lycurgus-Dynamo (mannen).

· Waterpolo: samenvatting van de Europa Cupwedstrijd Polar Bears-Khirsis (vrouwen).

NOS Studio Sport (18.11-18.53 uur)

· Tennis: samenvatting van de finale ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

· Schaatsen: voorbeschouwing op de tweede dag van het WK allround in Calgary

· Schaatsen: reportage over de comeback van Claudia Pechstein.

· Atletiek: samenvatting van het NK indoor in Apeldoorn.

· Rugby: samenvatting van de wedstrijd Ierland-Frankrijk in Dublin in het kader van het Six Nations Tournament.

· Skiën: samenvatting van de afdaling vrouwen bij het WK Alpineskiën in Garmisch-Partenkirchen.

NOS Studio Sport Eredivisie (19.00-19.54 uur)

· Samenvattingen van de vandaag gespeelde wedstrijden in de Eredivisie:

- NAC Breda-sc Heerenveen (commentaar: Bas Ticheler)

- NEC-Excelsior (commentaar: Philip Kooke)

- Roda JC-Ajax (commentaar: Jeroen Grueter)

- De Graafschap-FC Groningen (commentaar: Jeroen Elshoff)

NOS Studio Voetbal (22.12-23.03 uur)

· Wekelijks opiniërend programma over voetbal, gepresenteerd door Jack van Gelder. Verder aan tafel: Ronald Waterreus, Tom van 't Hek, Jan Everse, trainer van Sparta en Hans Nijland, directeur van FC Groningen.

NEDERLAND 3

NOS Studio Sport Schaatsen (20.20-02.00 uur)

· Schaatsen: live verslag van het WK allround in Calgary. Commentaar: Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Frank Snoeks. Verslaggeving: Bert Maalderink en Erik van Dijk.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (14.00-18.00 uur)

· Live flitsen van de vanmiddag te spelen wedstrijden in de Eredivisie:

- NAC Breda-sc Heerenveen (commentaar: Ragnar Niemeijer)

- NEC-Excelsior (commentaar: Ronald van der Geer)

- Roda JC-Ajax (commentaar: Frank Wielaard)

- De Graafschap-FC Groningen (commentaar: Richard van der Made)

· Atletiek: live flitsen van het NK indoor in Apeldoorn. Commentaar: Andy Houtkamp.

· Tennis: live verslag van de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Commentaar: Jan Roelfs.

· Schaatsen: nabeschouwing op de eerste dag van het WK allround in Calgary.

NOS Langs de Lijn (20.30-23.00 uur)

· Schaatsen: live flitsen van de op de tweede dag te rijden afstanden bij het WK allround in Calgary. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

· Voetbal: overzicht van de dit weekend gespeelde wedstrijden in het betaald voetbal door Ronald van der Geer.

· Tennis: een afsluitende reportage over het ABN AMRO World Tennis Tournament door Edwin Cornelissen.

· Vanavond in NOS Langs de Lijn: 'De Hel van Dakar". Programmamakers Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids volgen de Dakar Rally in Argentinië en Chili en berichten daarover op Radio 1 en internet.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: John Jansen van Galen

· Schaatsen: live flitsen van het WK allround in Calgary. Commentaar: Sebastiaan Timmerman.

· Met het oog op Valentijndag zijn te gast Jan Drost, schrijver van het boek ' Filosofie en liefde' en Jan Latten, hoogleraar demografie aan de Universiteit van Amsterdam en voorstander van relatieles voor jongeren.

MAANDAG 14 FEBRUARI

NEDERLAND 1

NOS Proces Wilders (09.45-11.15 uur)

· Live verslag van de tweede regiezittingsdag in de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders.

NOS Sportjournaal (18.42-18.52 uur)

· Schaatsen: een afsluitende reportage over het WK allround in Calgary.

· Skiën: aandacht voor het WK alpineskiën de supercombinatie slalom en afdaling voor mannen in Garmisch-Partenkirchen

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.52 uur)

Sportblok circa 22.40 uur

· Schaatsen: samenvatting van de hoogtepunten van het WK allround in Calgary.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Schaatsen: terugblik op de hoogtepunten van het WK allround in Calgary.

· Voetbal: overzicht van de dit weekend gespeelde wedstrijden in het betaald voetbal.

· Voetbal: voorbeschouwing op de dinsdag te spelen Champions Leaguewedstrijd AC-Milan-Tottenham Hotspur.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur)

Presentatie: Chris Kijne

· Onderwerpen nog niet bekend.