Ingezonden persbericht



---


Korfbalverbond zet zich in voor `Sportiviteit en Respect'

Zeist, 11 februari 2011 ­ Op zaterdag 12 februari wordt in Papendrecht het manifest `Sportiviteit en Respect' ondertekend door Johan Kosse (vice-voorzitter KNKV), Jaap Broersma (directeur KNKV), Alfred Ankum (voorzitter Koog Zaandijk) en Martin Dekker (voorzitter PKC/LukassenBoer). Het manifest zal op ludieke wijze onder de aandacht gebracht worden in de rust van de Lotto Korfbal Leaguewedstrijd PKC//LukassenBoer ­ Koog Zaandijk.

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) wil graag dat alle korfballers zich bewust worden van het belang van sportief gedrag en wil al het mogelijke doen om de goede sfeer/cultuur binnen de clubs te behouden. Incidenten/excessen moeten dan ook in de kiem worden gesmoord. Hier ligt een belangrijke rol voor de bestuurder. De bestuurders van het KNKV zetten zich gezamenlijk in: ze spelen een belangrijke rol om op en rond de velden mensen, jong en oud, man en vrouw op alle niveaus korfbal te laten beoefenen en te begeleiden in een sportief en respectvol klimaat. Ze gaan zorgen, dat sportiviteit en respect een intrinsieke waarde van de sport blijft, voor iedereen. Ambassadeurs voor deze campagne zijn topsporters Suzanne Struik (PKC/LukassenBoer) en Rick Voorneveld (Koog Zaandijk). Zaterdag, tijdens de ontmoeting tussen deze Lotto Korfbal Leagueclubs, is dan ook een mooi moment om het manifest met alle betrokkenen te ondertekenen en `Sportiviteit en Respect' onder de aandacht te brengen.

Dit manifest is niet alleen het belang van het KNKV, maar ook alle andere sporters zien de belangrijke rol die de sport speelt in de maatschappij. Door de samenwerking met andere sportbonden kunnen we de boodschap nog krachtiger maken. Deelnemende bonden: KNKV (korfbal), KNVB (voetbal), NHV (handbal), NIJB (ijshockey), KNHB (hockey), NBB (basketball), NRB (rugby), KNZB (waterpolo), KNBSB (baseball en softball), KNWU (wielrennen) en de Nevobo (volleybal).



Ingezonden persbericht