Politie Drenthe

Zaterdag 12 februari 2011

Provincie Drenthe, 12-02-2011

Winkeldief aangehouden

ASSEN Vrijdagmiddag is een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde bij een winkel aan het Koopmansplein een broek mee te nemen zonder te betalen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af, waarna het winkelpersoneel de man heeft aangehouden. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor steekpartij

EMMEN - Vrijdagavond rond 21.15 uur is een 54-jarige man uit Emmen op de Kerspellaan neergestoken. De man liet zijn hond uit op een grasveldje grenzend aan de Kerspellaan toen een man hem voorbij liep. Plots voelde de man iets op zijn rug. Het bleek dat de man was neergestoken. De dader is er vandoor gegaan. Het slachtoffer is opgevangen in een woning aan de Kerspellaan waarna alle hulpdiensten zijn gealarmeerd. De man is overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen, waar hij aan zijn steekwond is geholpen. De politie heeft het plaats delict afgezet is en een onderzoek gestart. Op aanwijzingen van het slachtoffer is er later die avond een 40-jarige man uit Emmen op de Laan van de Bork aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Twee jongemannen aangehouden voor baldadigheid

COEVORDEN De politie heeft vrijdagavond twee 17-jarige jongemannen uit Coevorden aangehouden voor baldadigheid. Het tweetal viel een 28-jarige man uit Dalen en een 24-jarige vrouw uit Wachtum lastig toen zij uit een winkel aan de Spoorsingel kwamen en in hun auto wilden wegrijden. De jongemannen reden op een scooter en brommer achter de auto aan, hinderden hen en trapten tegen de auto, waarna de man en vrouw de politie belden. Op aanwijzingen van hen kon de politie kort daarna beide jongemannen aangehouden. Zij zijn gehoord op het politiebureau en hebben een proces-verbaal gekregen wegens baldadigheid.

Beschonken bestuurder aangehouden

ZEIJEN De politie heeft vrijdagavond een 60-jarige automobilist uit Norg aangehouden. De man passeerde een alcoholcontrole op de Hoofdstraat in Zeijen. Bij de blaastest blies de man A (alert). De man is hierop aangehouden Bij de ademanalyse blies de man 255 ug/l (0,6 promille). Hij heeft een rijverbod van 1 uur gekregen. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijzen van beschonken automobilisten ingevorderd

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 63-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man reed in een auto over de J. van der Veenstraat. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag, waarna de man aan de kant van de weg werd gezet voor een alcoholcontrole. De man blies een F (fail) waarop hij is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 750 ug/l (1,7 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige automobilist uit Varsseveld aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Vissersingel toen hen de man uit Varsseveld opviel. De man kwam voor de agenten van rechts, maar liet de politiewagen voorgaan, seinde met de verlichting waarna hij probeerde te parkeren. De man is staande gehouden voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. De man blies bij de ademanalyse 775 ug/l (1,8 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Bij controle bleek dat de man nog 6 andere boetes op had staan. De man heeft het bedrag van 605,40 voldaan. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

PATERSWOLDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 54-jarige man uit Peize aangehouden. De man reed over de Verlengde Boterdijk toen hij door nog onbekende reden tegen een boom reed. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat alleen de vrouw van de man, welke naast hem zat, ter plaatse was. De man kon later worden aangehouden. Bij controle bleek namelijk dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 870 ug/l (2 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man viel op doordat hij met hoge snelheid over de Stroom reed. Hierop is de man aan de kant van de weg gezet voor een alcoholcontrole. Hij blies een F (fail). De man is hierop aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 870 ug/l (2 promille). Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beschonken bromfietser aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Veenkampen toen zij twee mannen zonder helm op een bromfiets zagen rijden. Toen het tweetal de agenten zagen probeerden ze van bestuurder te wisselen, maar de agenten zagen dit. Hierop is de bestuurder, de 21-jarige man uit Emmen, gevraagd een blaastest doen. Hij blies een F (fail). Bij de ademanalyse blies hij 500 ug/l (1,1 promille). Tevens bleek dat de man niet in bezit was van een geldig rijbewijs. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie en 17-jarige jongeman uit Zeegse aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongeman met zijn scooter aan de hand lopen. Even later zagen zij de jongeman op de Dr. Nassaulaan rijden op de scooter, waarna de jongeman staande is gehouden voor een controle. Daar bleek dat hij te veel alcohol had gedronken, hij blies een A (alert). Bij de ademanalyse blies de jongeman 275 ug/l (0,6 promille). Hij is aangehouden. Na verhoor is de jongeman heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert verkeer in Assen

ASSEN De politie heeft vrijdagavond het verkeer in het centrum van Assen gecontroleerd. Daarbij zijn de volgende overtredingen bekeurd:
* 1 bestuurder voor het negeren van een geslotenverklaring
* 1 bestuurder voor het negeren van een parkeerverbod
* 1 bestuurder droeg geen autogordel

* 3 bestuurders reden zonder licht

* 2 bestuurders negeerden een verplichte rijrichting
* 1 bestuurder negeerde een stopverbod

* 1 bestuurder reed op de verkeerde plaats van de weg

Man aangehouden voor mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongeman uit Meppel aangehouden. De man wordt er van verdacht twee 19-jarige mannen uit De Wijk en Meppel te hebben mishandeld. Dit gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan het Kerkplein. De verdachte kon op aanwijzingen van één van de slachtoffers kort daarna op de Hoofdstraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Hennepkwekerij aangetroffen; man aangehouden

NIEUW DORDRECHT De politie heeft vrijdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen in een loods aan de Oosterwijk WZ. Er zijn 375 planten in beslag genomen. Een 39-jarige uit Nieuw-Dordrecht is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.